пʼятниця, 04 березня 2022 16:40

Спецтема: Війна Росії проти України

У Херсоні "гуманітарку" окупантів зустріли з українськими прапорами

У Херсоні "гуманітарку" окупантів зустріли з українськими прапорами
Херсон - це Україна. Так мешканці зустрічають "допомогу" від російських загарбників. Фото: pravda.com.ua

Окупаційні війська Росії не пропускають до Херсона фури з гуманітарною допомогою.

Про це заявив мер міста Ігор Колихаєв.

"Просто зараз у місто могли б зайти фури з продуктами та гуманітарною допомогою від друзів нашого міста. Але Херсон перебуває в кільці, і ніші машини не пропускають. Попри вчорашні домовленості на найвищому рівні, на практиці, "унизу", все це поки що не працює", - написав Колихаєв.

Він припустив, що таким чином "визволителі" готуються привезти до Херсона свій "порятунок", щоб люди "на камеру подякували "благодійникам".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін на шляху до трибуналу: США заявили про військовий злочин РФ

"Даю слово: роблю, що можу. Але не знаю, як довго це ще виходитиме. Прошу: думайте, залишайтеся людьми, допомагайте одне одному. Херсон – це Україна", - написав мер.

Для жителів області українська влада сформувала 19 фур з найнеобхіднішим, але окупанти не дозволили "зелений коридор" на Херсонщину, підтвердив голова Херсонської військово-цивільної держадміністрації Геннадій Лагута.

"Тепер рашисти кажуть, що самі забезпечать гуманітарну допомогу. Ми і далі будемо вимагати від окупантів можливості підвезення української гуманітарної допомоги!", - йдеться у повідомленні.

Тим часом місцеві мешканці у Херсоні до машин з гуманітарною допомогою від окупантів вийшли з жовто-блакитними прапорами.

На території всієї Херсонщини російські окупанти відключили мобільні мережі Київстар та Vodafone. Захопили місцевий ТВ-центр. Наразі у регіоні працює лише WiFi.

Також окупанти готують постановочні мітинги у Херсоні для "картинки" у росЗМІ. Для цього до міста привезли людей із Криму. Біля 60-80 кримчан вже заселилися у готель "Фрегат". Вони під виглядом місцевих жителів вийдуть на провокаційну акцію на центральній площі – з російським прапорами та "вдячністю" російським "визволителям".

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні "гуманітарку" окупантів зустріли з українськими прапорами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі