пʼятниця, 04 березня 2022 13:50

Окупанти відключили на території Херсонщини мобільний звя`зок

Окупанти відключили на території Херсонщини мобільний звя`зок
Херсонці мають можливість через вайфай зареєструвати і підключити e-sim від Lifecell. Фото: pixabay.com

На території всієї Херсонщини російські окупанти відключили мобільні мережі Київстар та Vodafone.

Наразі у регіоні працює лише WiFi, заявив 4 березня глава Херсонської військово-цивільної адміністрації Геннадій Лагута.

"З'ясовуємо ситуацію", - ідеться у повідомленні.

Водночас окупанти готують постановочні мітинги у Херсоні для "картинки" у росЗМІ. Для цього до міста привезли людей із Криму. Біля 60-80 кримчан вже заселилися у готель "Фрегат". Вони під виглядом місцевих жителів вийдуть на провокаційну акцію на центральній площі – з російським прапорами та "вдячністю" російським "визволителям".

"Такі мітинги не мають нічого спільного з реальними настроями українських громадян у Херсоні та й інших населених пунктах! Подібні акції є такою ж частиною інформаційної війни, як фейки та дезінформація. Ці постановки окупанти планують організувати для російських ЗМІ. Але повірити такій картинці можуть хіба що росіяни, які досі вважають, що їхня армія виконує "спецоперацію на Донбасі", - додав Лагута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Херсон на межі гуманітарної катастрофи - невідомі хлібом виманюють людей на вулиці

У кого в Херсоні не працює Vodafone і Київстар, є можливість через вайфай зареєструвати і підключити e-sim від Lifecell, можна зробити через Monobank. Це спрацює для телефонів, що підтримують e-sim (iPhone та нові моделі Android). Посилання.

Спілкуватися з рідними, якщо зникне інтернет і зв'язок, можна створивши сітку за допомогою смартфона. Щоб зробити це, необхідно встановити спеціальні програми.

Додаток Bridgefy є на iOS і Android. Для неї скористатися інтернетом знадобиться лише один раз - при реєстрації в мережі. Щоб створити контакт, необхідно бути на невеликій відстані один від одного.

Програма Briar є лише на Android. Підключення до інтернету не знадобиться навіть при першому запуску. За допомогою цієї програми можна додавати контакти на відстані за допомогою спеціальних посилань. Можливо це завдяки Mesh-мережі. Це однорангова система з розподіленим навантаженням між пристроями. Кожен учасник - це ретранслятор бездротового сигналу для інших користувачів.

Росія о 4:00 ранку 24 лютого напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

Зараз ви читаєте новину «Окупанти відключили на території Херсонщини мобільний звя`зок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі