субота, 19 березня 2022 02:08

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі будують понтонний міст через Припʼять. До кордону України стягують військову техніку

У Білорусі будують понтонний міст через Припʼять. До кордону України стягують військову техніку
Від залізниці озброєння перевозять спеціальні вантажівки. Фото: Генеральний штаб ЗСУ

У Білорусі біля кордону з Україною розвантажують російську бронетехніку.

На залізничній станції Мулярівкана Гомельщині очевидці помітили танки, БТР, самохідно-артилерійські установки, повідомляє білоруська служба "Радіо Свобода".

"17 та 18 березня місцеві жителі бачили, як машина проїжджала через Петриків. Від залізниці до міста танки та інше озброєння перевозять спеціальні вантажівки з платформами, які супроводжують поліцейські машини з мигалками та сиренами", - пишуть у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ООН доставила першу партію гуманітарної допомоги на Сумщину

Окрім цього, у Петрикові будують понтонну переправу через річку Прип'ять. Нею можна буде потрапити до Лельчицького району, що межує з Україною.

24 лютого о 4:00 ранку Росія напала на Україну. Російські війська атакували державний кордон України з півночі, зі сходу та Криму. Бої та атаки тривають майже на всьому периметрі державного кордону та в багатьох містах.

Верховна Рада запровадила на території України воєнний стан. Президент Володимир Зеленський віддав наказ ЗСУ завдавати максимальних втрат російським загарбникам.

1 березня Білорусь вступила у війну проти України. Її техніка незаконно перетнула український державний кордон.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі будують понтонний міст через Припʼять. До кордону України стягують військову техніку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі