понеділок, 05 грудня 2022 18:20

Тримали під контролем всю Одесу: НАБУ затримало бізнесмена та екснардепа
Оновлено

Співробітники Національного антикорупційного бюро затримали одеського бізнесмена Бориса Кауфмана.

У серпні цього року бізнесмена затримували на кордоні під час спроби виїхати. Державне бюро розслідувань запросило повну перевірку його документів. Про це з посиланням на співрозмовників у правоохоронних органах повідомила "Українська правда".

До того Кауфман був на відпочинку у Греції, після чого ненадовго повернувся до України.

Він знову хотів виїхати за кордон, але його не випустили.

Автор: pravda.com.ua
  Детективи Національного антикорупційного бюро затримали в Одесі бізнесмена Бориса Кауфмана та колишнього народного депутата Олександра Грановського (Боруховича).
Детективи Національного антикорупційного бюро затримали в Одесі бізнесмена Бориса Кауфмана та колишнього народного депутата Олександра Грановського (Боруховича).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Справа про позашляховик: нардепа оголосили у розшук

ДБР видало щодо Кауфмана "індекс В", який передбачає вивчення всіх документів відносно особи, яка перетинає кордон.

Кауфман є засновником інвестиційної компанії Vertex United, до складу якої входять активи готельного напряму ( "Брістоль", "Лондонська", "Президент-Готель"), медіа-активи та інвестиційні проекти.

Також він є співвласником найбільшої української дистриб'юторської компанії TEDIS Ukraine.

Детективи НАБУ затримали в Одесі Кауфмана і колишнього народного депутата Олександра Грановського (Боруховича) за підозрою у створенні злочинної організації та підкуп чиновників, стало відомо згодом.

Автор: Facebook.com/nabu.gov.ua
  Затримання відбулося у понеділок, 5 грудня.
Затримання відбулося у понеділок, 5 грудня.

"5 грудня НАБУ і САП затримали трьох осіб за підозрою у створенні злочинної організації та вчиненні корупційних злочинів в Одесі. Наразі йдеться про двох організаторів та їхню довірену особу. Однак слідство встановлює й інших учасників злочинної організації", – повідомило НАБУ.

Слідство встановило, що восени 2021 року, після викриття злочинної організації, яка незаконно відчужувала комунальне майно Одеси, на її місті з'явилася нова.

"Ця злочинна організація взяла під контроль практично всі питання економічного життя міста, серед яких взаємодія з забудовниками, закупівлі коштом місцевого бюджету, діяльність комунальних підприємств, інші аспекти взаємодії з бізнесом", – пишуть.

Організатори злочинної організації налагодили процес системного підкупу чиновників і депутатів місцевої ради.

Кауфман і Грановський – давні бізнес-партнери. Керують кількома готелями через компанію Vertex Hotel Group, повідомила УП.

У 2013 році Vertex United купила у медіа-холдингу Бориса Ложкіна і мільярдера Геннадія Боголюбова медіа-проєкт "Фокус".

Кауфман є власником ФК "Чорноморець". Придбав одеський клуб торік у грудні. Бізнесмен викупив права в попереднього президента ФК Леоніда Клімова, який прийшов до клубу 1998 року, за $3,5 млн.

Олександр Грановський у 2002-2006 роках був народним депутатом від СДПУ(о). На парламентських виборах 2006 року балотувався від блоку "Не Так!", де був 14 у списку. Партія не потрапила до Верховної Ради.

Минулого місяця НАБУ оголосило в розшук тезку Олександра Грановського, колишнього народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Олександра Грановського.

НАБУ вважає екснардепа організатором корупційної схеми, яка завдала 93,3 млн грн шкоди Одеському припортовому заводу.

Грановського сфотографували в Австрії з колишнім головою Національного банку Кирилом Шевченком, який теж у розшуку. Шевченка підозрюють у причетності до розкрадання понад 200 млн грн, коли він був головою правління Укргазбанку.

Зараз ви читаєте новину «Тримали під контролем всю Одесу: НАБУ затримало бізнесмена та екснардепа». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі