середа, 07 вересня 2022 11:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Треба інформаційна тиша: міськрада звернулася до мешканців Балаклії

Треба інформаційна тиша: міськрада звернулася до мешканців Балаклії
Жителів Балаклії Ізюмського району Харківської області закликали дотримувати режиму інформаційної тиші. Фото: slovoidilo.ua

Жителів Балаклії Ізюмського району Харківської області закликали дотримувати режиму інформаційної тиші.

Місцева влада повідомила про ймовірне звільнення деяких населених пунктів громади. Однак інформація потребує офіційного підтвердження, зазначили на сайті міськради Балаклії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна відкине РФ на позиції 23 лютого та поверне Крим: генерал США назвав терміни

"Розуміємо емоції кожного зараз. Проте намагаймося дотримуватися режиму інформаційної тиші. Не поширюйте інформацію про воєнні операції до офіційних заяв Збройних сил України чи Міністерства оборони. Також просимо не поширювати інформацію про пересування українських військ", – звернулися до місцевих.

Також просять надавати інформацію щодо геолокації й переміщення російських окупантів та їхньої техніки до чат-боту "єВорог" або писати у повідомлення міськраді. Це стосується й інформації про колаборантів та зрадників.

На Харківщині в районі Балаклії українські захисники пішли у наступ. Орієнтуючись на повідомлення різних джерел про ситуацію в Україні, американський Інститут вивчення війни ISW оновив карту фронту.

"Українські сили взяли селище Вербівка, прилегле до Балаклії з північного заходу, а також південно-західний район самої Балаклії, Табори", – ідеться у звіті аналітиків за 6 вересня.

Водночас воєнні експерти не говорять про вихід українських частин на трасу Балаклія – Куп'янськ, до населеного пункту Яковенкове, тоді як деякі джерела, зокрема проросійські, про це повідомляють.

Зараз ви читаєте новину «Треба інформаційна тиша: міськрада звернулася до мешканців Балаклії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі