понеділок, 23 липня 2012 10:33

Теракт в Бургасі вчинило невідоме ісламістське угруповання

Теракт в Бургасі вчинило невідоме ісламістське угруповання
Передбачуваний смертник потрапив в поле зору камер стеження приблизно за годину до вибуху. Фото: Лента.ру

Невідоме раніше ісламістське угруповання "Каєдат аль-Джихад" (Qaedat al-Jihad) розповсюдило через ЗМІ звернення, в якому взяло на себе відповідальність за теракт в аеропорту Бургаса 18 липня. Про це пише ізраїльське видання "Едіот Ахронот".

"Однією з наших груп з божою допомогою вдалося підірвати автобус, повний єврейських туристів - грабіжників священних земель", - заявляється у документі.

У зверненні також говориться, що атака приурочена до початку священного для мусульман місяця Рамадан, який автори документа називають "місяцем битви проти ворогів Аллаха - євреїв і їх американських поплічників". З цього журналісти зробили висновок, що угрупування готує нові акти агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Туристів в Бургасі підірвав підданий Швеції. Стокгольм заперечує цю інформацію

В свою чергу міністерство закордонних справ Болгарії спростувало заяву "Каедат аль-Джихад". Тим часом, ізраїльський прем'єр Біньямін Нетаніягу заявив, що, за його даними, теракт здійснив ліванський рух "Хізбалла".

Раніше Нетаніягу кажучи про можливу причетність "Хізбалли", зазначав, що за цією організацією видна "довга рука Ірану". Офіційний Тегеран зі свого боку не став коментувати окремо вибух в Бургасі, але заявив, що влада Ірану виступають проти терактів у всьому світі.

Також 22 липня у болгарських ЗМІ з'явилася інформація про те, що теракт в аеропорту Бургаса здійснював не смертник-одинак, а група терористів (напередодні повідомлялося, що у терориста, можливо, був спільник). Передбачуваний смертник потрапив в поле зору камер стеження приблизно за годину до вибуху, при цьому йому допомагали ще двоє чоловіків.

В результаті вибуху, що стався в автобусі, загинули п'ятеро громадян Ізраїлю, шофер - громадянин Болгарії і сам смертник. Більше 30 людей отримали поранення.

Зараз ви читаєте новину «Теракт в Бургасі вчинило невідоме ісламістське угруповання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі