середа, 11 січня 2023 23:00

Спецтема: Війна Росії проти України

Столтенберґ закликав швидше дати Україні сучасне озброєння

Столтенберґ закликав швидше дати Україні сучасне озброєння
Генсек НАТО Єнс Столтенберґ закликав швидше дати Україні сучасне озброєння. Фото: Getty Images

У середу, 11 січня, генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ провів телефонну розмову з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою.

Після розмови Столтенберґ наголосив, що світ має швидше надавати більш сучасне обладнання для українських військових. Про це генсек Альянсу написав у Twitter.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військова допомога Україні: генсек НАТО зробив заяву

Він також зазначив, що Україна героїчно бореться проти російської агресії, однак вирішальним у цьому питанні є час.

"Час має вирішальне значення. Нам потрібно швидше надавати більш сучасне обладнання", – написав генеральний секретар НАТО.

Бої українських військових за Соледар та Бахмут на Донеччині демонструють важливість посилення військової підтримки України з боку союзників.

Це ще раз показує сміливість українських захисників, які воюють для захисту своєї батьківщини. Про це під час брифінгу заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберґ.

Столтенберґ також привітав останні оголошення США, Франції та Німеччини про передачу України бойових машин піхоти та легких танків, а також безпрецедентну підтримку всіх союзників НАТО та країн-членів ЄС.

Зараз ви читаєте новину «Столтенберґ закликав швидше дати Україні сучасне озброєння». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі