четвер, 18 серпня 2022 06:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Стало відомо, скільки людей перебували в гуртожитку Харкова в момент ракетного удару
5

У зруйнованому російською ракетою будинку в Харкові перебувало до 40 людей
Фото: facebook.com/MNSKHARKIV
Рятувальники продовжують розбирати завали
Рятувальники продовжують розбирати завали
Рятувальники продовжують розбирати завали
Рятувальники продовжують розбирати завали

У момент ракетного удару по гуртожитку в Харкові, який стався напередодні, перебували від 20 до 40 осіб.

Представники обласної прокуратури документуватимуть наслідки чергового воєнного злочину російських окупантів, який забрав життя мирних людей. Про це повідомив речник Харківської обласної прокуратури Дмитро Чубенко.

Серед постраждалих були люди з вадами слуху й мовлення. І через це вони не можуть озватися під час оголошення тиші рятувальникам, повідомила радниця голови Харківської облради Наталія Попова у Fcebook.

"Є люди, які не могли чути чи говорити. Вони навіть не могли почути тривогу. Попередньо, були вони серед тих, кому надали допомогу на місці. чекаємо на інформацію з лікарень. Молимося", – написала Попова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Терехов розповів, що відбувається у Харкові на місці влучання

За словами Чубенка, на місці обстрілу працюватимуть слідчі й прокурори, які збиратимуть докази воєнного злочину Росії. Зокрема, фіксуватимуть вид використаного ворогом озброєння. Докази згодом використають у Міжнародному кримінальному суді.

"Можливо, вони вчергове не влучили туди, куди хотіли, або тероризують мирне населення Харкова", – припустив Чубенко.

Він заявив, що за фактом обстрілу розпочнуть кримінальне провадження за порушення законів і звичаїв війни.

17 серпня російські окупанти влучили в триповерховий будинок на Салтівці в Харкові. Попередньо, "Іскандером". Відомо про сімох загиблих і стільки ж поранених, серед останніх – 11-річна дитина. Один чоловік перебуває в тяжкому стані, інші госпіталізовані – стан середній. Рятувальники продовжують розбирати завали.

Під ранок 18 серпня російські окупанти знову атакували Харків та область ракетами. Перший вибух пролунав о 4:32. Після цього Росія завдала ще мінімум чотирьох ударів, повідомив мер Харкова Ігор Терехов.

Зараз ви читаєте новину «Стало відомо, скільки людей перебували в гуртожитку Харкова в момент ракетного удару». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі