пʼятниця, 20 січня 2023 21:13

США радять Україні зачекати з великим контрнаступом ‒ ЗМІ

США радять Україні зачекати з великим контрнаступом ‒ ЗМІ
Сполучені Штати просять Україну зачекати з контрнаступом до отримання необхідної зброї. Фото: radiosvoboda.org

Сполучені Штати просять Україну поки утриматися від нового наступу й зачекати на постачання зброї.

Про це на умовах анонімності сказав один з високопосадовців Вашингтона в розмові з невеликою групою журналістів, повідомляє Reuters.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Американський генерал назвав втрати Росії у війні проти України

Посадовець розповів, що США радять Україні зачекати отримання останнього постачання американської зброї та провести відповідну підготовку.

За його словами, США твердо дотримуються рішення не постачати танки Abrams Україні, бо вони дорогі й складні в обслуговуванні.

Перед цим глава Пентагону Ллойд Остін повідомив, що українські сили матимуть можливість перейти у контрнаступ навесні. А до цього моменту західні союзники мають "вікно можливостей" з передавання танків ЗСУ.

Україні потрібно більше систем Patriot, танків і далекобійних ракет ATACMS, щоб вигнати російських окупантів зі своєї території. Про це під час брифінгу в Києві заявили сенатори США Ліндсі Ґрем, Річард Блюменталь і Шелдон Вайтгаус, а також представники Демократичної та Республіканської партій.

Україна отримає надзвичайно великий пакет військової допомоги. Про це у п'ятницю заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на пресконференції за підсумками восьмовї зустрічі міжнародної контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн".

Зараз ви читаєте новину «США радять Україні зачекати з великим контрнаступом ‒ ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі