пʼятниця, 20 січня 2023 18:19

Спецтема: Війна Росії проти України

"Це надзвичайно велика допомога" – голова Пентагону оголосив результати восьмого "Рамштайну"

"Це надзвичайно велика допомога" – голова Пентагону оголосив результати восьмого "Рамштайну"
Міністр оборони США Ллойд Остін провів прес конференцію за підсумками восьмого "Рамштайну". Фото: East News

Україна отримає надзвичайно великий пакет військової допомоги.

Про це у п'ятницю заявив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін на пресконференції за підсумками восьмовї зустрічі міжнародної контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн", повідомляє Gazeta.ua.

"Це надзвичайно великий пакет. І якщо його добре застосувати – він призведе до успіху", – заявив Остін.

Зі слів голови Пентагону, мета – "надати здатності для того, щоб Україна була успішною у короткостроковій перспективі".

Остін сказав про два батальйони бойових машин піхоти Bradley.

Також про три батальйони ББМ Stryker.

"Це дві бригади, які надають США. І це поряд з іншими країнами. Швеція надає машини бойової піхоти. Німеччина надає Marder. Поляки надають батальйони для механізованої піхоти. А також чотири батальйони механізованої артилерії", – сказав американський міністр.

Також Остін заявив про додаткові навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рекордна допомога: Велика Британія передає Україні танки Challenger 2

"Ви вже чули, що німецький міністр оборони сказав, що вони сьогодні не ухвалили рішення щодо танків. Чому ми приділили особливу увагу, так це переконатися в тому, що Україна має необхідні можливості та обороноздатності, щоб досягати успіху прямо зараз", – заявив Остін.

Новий пакет військової допомоги США разом з іншими аналогічними пакетами допоможуть підвищити артилерійський потенціал і маневреність Збройних сил України, сказав голова об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі.

Вчора президент США Джозеф Байден підписав передачу 30-го пакету військової допомоги, нагадав Міллі.

"Разом з іншими пакетами допомоги – це підвищення артилерійського потенціалу, маневреності. Це еквівалент двох бригад або шести механізованих батальйонів, 10 моторизованих батальйонів та чотирьох артилерійських батальйонів", – заявив американський генерал.

20 січня у Німеччині на американській авіабазі "Рамштайн" відбулося восьме засідання контактної групи з питань оборони України.

Президент Володимир Зеленський в онлайн-форматі звернувся до учасників зустрічі. Закликав партнерів України прискоритися з постачанням зброї.

Зараз ви читаєте новину «"Це надзвичайно велика допомога" – голова Пентагону оголосив результати восьмого "Рамштайну"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі