неділя, 27 березня 2022 15:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Співпраці з окупантами не буде. Чекаємо звільнення території - мер Славутича

Співпраці з окупантами не буде. Чекаємо звільнення території - мер Славутича
Мер Славутича заявив, що не співпрацюватиме з окупантами. Фото: chas.news

Славутич на Київщині найбільше зараз чекає на звільнення і не прийме гумдопомогу від окупантів.

Окупанти завершили перевірку міста на наявність зброї та зараз перебувають за його межами, на блокпостах на в'їздах. Про це заявив мер Славутича Юрій Фомічов.

"Найбільше, на що ми чекаємо зараз, це контрнаступ наших військових, щоб цю територію було звільнено", - зазначив.

Фомічов додав, що інформація про гумдопомогу від окупантів - фейк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В окупованому Генічеську мешканці спалили військкомат, у якому були рашисти

"Хочу спростувати фейки, які з'явились переважно в російських ЗМІ, що Славутич попросив гуманітарну допомогу в окупантів. Це неправда. На площі вчора люди сказали все, що вони думають про таку допомогу, якщо її буде запропоновано, і куди вони її відправлять. Тому ми працюємо самостійно. Ми прожили 6 днів без електрики, з готуванням їжі на вогнищах... Витримали це все. Але з окупантами жодної співпраці в нас точно не буде", - заявив.

Наразі у Славутичі зменшуються запаси продуктів.

"Знаходимо стежки, по яких хоч трошки можемо поповнювати наші запаси та цим зараз активно займаємось. Працюємо по "зелених" коридорах, щоб розпочати евакуацію і, можливо, масштабніший завоз гуманітарної допомоги. Це питання лише на етапі обговорення", - каже.

У Славутичі Київської області через наступ російських окупантів загинули троє. Ще двоє цивільних отримали поранення під час мирного мітингу проти загарбників. Ще двоє отримали поранення під час протесту, коли російські агресори кинули в натовп світлошумову гранату. Зокрема, за словами Фомічева, один чоловік у "дуже важкому стані" - за його життя борються лікарі.

Зараз ви читаєте новину «Співпраці з окупантами не буде. Чекаємо звільнення території - мер Славутича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі