понеділок, 19 грудня 2022 11:30

Шпигував на користь Москви ‒ в Австрії затримали сина російського дипломата

Шпигував на користь Москви ‒ в Австрії затримали сина російського дипломата
У Відні викрили російського шпигуна, який передавав засекречені дані до Москви. Фото: zn.ua

У Відні викрили 39-річного грека з російським корінням, який шпигував на користь Москви.

Підозрюваний передавав до РФ засекречені дані, в тому числі й щодо війни в Україні. Про це повідомляє Heute.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Затриманий у Норвегії шпигун виявився кадровим офіцером ГРУ

Шпигун виявився сином російського дипломата. На користь російського ГРУ він працював протягом кількох років. Це підтвердили в австрійському МВС.

Чоловік є сином колишнього співробітника російського ГРУ, який під час своєї дійсної служби перебував у Німеччині та Австрії як дипломат.

Підозрюваний контактував з дипломатами та представниками розвідки з різних країн і перебував у Москві незадовго до та під час повномасштабного вторгнення Росії до України.

Після повномасштабного вторгнення в Україну розвідка виявила на території Франції агентів російських військових спецслужб. Вони використовують нові профілі, щоб уникнути західного спостереження. Про це пише Le Monde.

Колишній депутат Європарламенту Бела Ковач у справі про шпигунство на користь Росії отримав до п'яти років позбавлення волі умовно. На даний момент Ковач проживає у Москві. На його арешт може бути виданий міжнародний ордер.

Зараз ви читаєте новину «Шпигував на користь Москви ‒ в Австрії затримали сина російського дипломата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі