понеділок, 28 листопада 2022 06:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки Росія випустила ракет по Україні за дев'ять місяців: у Повітряних силах відповіли

Скільки Росія випустила ракет по Україні за дев'ять місяців: у Повітряних силах відповіли
За дев'ять місяців Росія випустила по Україні понад 4 тис. ракет – ПСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

За дев'ять місяців війни Росія випустила по Україні понад 4 тис. ракет.

Це без урахування С-300 та реактивних систем залпового вогню. Про це повідомив речник Повітряних сил України Юрій Ігнат в ефірі "Суспільного", передає Gazeta.ua.

"Понад 4 тисячі ракет випущено по Україні, ідеться про ракети всіх типів. Але туди не входять С-300, РСЗВ, авіаційні ракети, такі як Х-59, Х-58. Кожен рахує ракети по-своєму, тому це справа невдячна. Ідеться про тисячі", – сказав Ігнат.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов пояснив, коли Росія знову може масовано вдарити ракетами по Україні

Він пояснив, що Україна витратила багато боєкомплекту.

"Добре, що й нас є друзі на Заході, які мали на озброєнні ці комплекси. Словаччина надала один комплекс С-300. І відповідно до нього певну кількість боєкомплекту", – зазначив речник.

Російські окупанти готують нові удари і поки у них є ракети – вони не заспокояться. Тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і цей, що минає, попередив українців президент Володимир Зеленський 27 листопада.

Є інформація про ймовірність нових ударів та блекаутів в Україні цього тижня, зокрема в Києві, заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія. Закликав заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період.

23 листопада останній масований обстріл РФ спричинив блекаут енергосистеми України, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Тоді вперше в історії були одночасно зупинені всі чотири чинні українські АЕС. Електрика частково зникла у регіонах, а в Києві були екстрені відімкнення.

Зараз ви читаєте новину «Скільки Росія випустила ракет по Україні за дев'ять місяців: у Повітряних силах відповіли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі