субота, 26 листопада 2022 22:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Є інформація про нові удари та блекаути наступного тижня – Арахамія

Є інформація про нові удари та блекаути наступного тижня – Арахамія
Наступного тижня в Україні можуть бути нові блекаути внаслідок масованих ракетних ударів. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські окупанти можуть завдати нових масованих ракетних ударів по Україні наступного тижня.

Через це є ймовірність блекауту, зокрема в Києві. Про це заявив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія в телемарафоні "Єдині новини" 26 листопада, передає Gazeta.ua.

"Потрібно заздалегідь приготувати запаси продуктів у сухому вигляді на тривалий період. Тому що є інформація про те, що наступного тижня можуть бути нові ракетні удари і будуть нові блекаути", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жданов пояснив, коли Росія знову може масовано вдарити ракетами по Україні

Представник Головного управління української воєнної розвідки Андрій Юсов розповів, що для того, аби підготуватися до наступного масованого обстрілу, ворогу потрібно приблизно тиждень.

23 листопада під час останнього масованого ракетного обстрілу Росія випустила по Україні 70 крилатих ракет. Ударів завдавали по теплоелектростанціях і підстанціях України, проте були влучання й у житлові будинки. Є загиблі, десятки людей постраждали. 50 з 70 випущених ракет збили сили ППО.

Останній масований обстріл РФ спричинив блекаут енергосистеми України, сказав міністр енергетики Герман Галущенко. Тоді вперше в історії були одночасно зупинені всі чотири чинні українські АЕС. Електрика частково зникла у регіонах, а в Києві були екстрені відімкнення.

Ракетного потенціалу Росії станом на середину листопада вистачить ще максимум на три масовані атаки на Україну. Ідеться про удари, подібні до атаки 15 листопада, пише "Українська правда" з посиланням на високопоставлені джерела в силовому блоці.

Зараз ви читаєте новину «Є інформація про нові удари та блекаути наступного тижня – Арахамія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі