неділя, 27 листопада 2022 22:03

Спецтема: Війна Росії проти України

"Вони не заспокояться" – Зеленський попередив українців про загрозу нових ударів

"Вони не заспокояться" – Зеленський попередив українців про загрозу нових ударів
Президент Володимир Зеленський попередив українців про загрозу нових ударів на наступному тижні. Фото: ОП

Російські окупанти готують нові удари і поки у них є ракети – вони не заспокояться.

Тиждень, що починається, може бути таким самим складним, як і цей, що минає. Про це у відеозверненні наприкінці 277-го дня війни заявив президент Володимир Зеленський.

"Ми розуміємо, що терористи готують нові удари і поки у них є ракети – вони не заспокояться. Але наша здатність допомагати один одному і дбати про тих, кому найскладніше, – про літніх людей, про сім'ї з дітьми, про тих, у кого війна забрала дім і рідних – наша взаємодопомога є одним з елементів захисту від терору і нашою силою", – сказав глава держави.

Він наголосив, що наступний тиждень може бути таким самим складним.

"Наші Сили оборони готуються. Уся держава готується. Усі сценарії опрацьовуємо, у тому числі з партнерами. І має бути готовою наша з вами єдність. Тому, будь ласка, не залишайте без допомоги тих, кому можете допомогти", – наголосив президент.

Він додав, що після масованого удару терористів минулої середи день за днем відновлювали генерацію та постачання електрики.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Мовчазний. Шокований. Злий" - прем'єр Бельгії жахнувся через побачене у Бучі та Бородянці

"Станом на сьогодні у більшості регіонів країни діють лише стабілізаційні графіки відключень. Ситуація енергетиками контролюється. І я дякую за це тисячам людей, які по всій країні працювали цілодобово, щоб повернути світло, воду, тепло і зв'язок", – сказав український лідер.

Він подякував всім працівникам енергетичних компаній, комунальних служб, ремонтних бригад, обласній владі, керівникам місцевих громад, які допомагали, бізнесу, який долучився.

"Українська єдність знову й знову демонструє свою силу і результативність. Я дякую всім українським підприємцям, які зараз роблять свої офіси, відділення, кафе та інші об'єкти новими пунктами незламності. Які роблять усе, щоб допомогти людям", – підкреслив Зеленський.

Вже 28-29 листопада енергосистема України може може перейти до звичних графіків відключення.

Повернення до звичних графіків залежить від запуску генерації та низки інших чинників. Про це в ефірі телемарафону повідомив генеральний директор YASNO Сергій Коваленко.

До кінця тижня українським енергетикам вдалося стабілізувати стан української енергетичної системи після російських терористичних атак, проте дефіцит все ще зберігається – до 20% потужності.

Зараз більше тисячі фахівців щодня працюють над ліквідацією наслідків російських терактів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

Зараз ви читаєте новину «"Вони не заспокояться" – Зеленський попередив українців про загрозу нових ударів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі