неділя, 27 листопада 2022 18:35

Чи стабілізували енергосистему України: Шмигаль дав відповідь

Чи стабілізували енергосистему України: Шмигаль дав відповідь
Система стабілізована, але дефіцит енергії все ще зберігається. Фото: Pixabay

До кінця тижня українським енергетикам вдалося стабілізувати стан української енергетичної системи після російських терористичних атак, проте дефіцит все ще зберігається – до 20% потужності.

Зараз більше тисячі фахівців щодня працюють над ліквідацією наслідків російських терактів, повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

Крім того, Україні допомагають у ліквідації наслідків російських терактів західні партнери.

"ЄБРР і Нідерланди виділяють Укренерго €372 млн для оперативного ремонту пошкоджень від атак Росії. Норвегія виділяє Нафтогазу €200 млн для закупівлі газу в наші ПСГ. ЄБРР також виділяє на ці потреби €300 млн. Уряд України зі свого боку передає 12,7 млрд грн на додаткові закупівлі газу в наші сховища", – написав прем'єр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кличко відповів на критику щодо пунктів незламності

Десятки держав передають Україні генератори для енергосистеми. У країні також розгорнули понад 4 тис. пунктів незламності, більша частина з них вже працює.

З метою стабілізації ситуації уряд прийняв рішення про заборону експорту паливної деревини, що дозволить створювати запас дров у багатьох регіонах України, особливо в прифронтових.

Нагадаємо, за даними України, російські окупанти можуть завдати нових масованих ракетних ударів по українській енергосистемі наступного тижня.

Також кількість відключень електроенергії може збільшитися – якщо українці почнуть безвідповідально ставитися до закликів зменшити споживання електрики.

Зараз ви читаєте новину «Чи стабілізували енергосистему України: Шмигаль дав відповідь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі