вівторок, 25 жовтня 2022 09:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки ЗСУ збили російських "Алігаторів" – британська розвідка підрахувала

Скільки ЗСУ збили російських "Алігаторів" – британська розвідка підрахувала
Бойовий вертоліт Ка-52 "Алігатор" є командирською машиною російської армійської авіації. Фото: pravda.com.ua

З початку повномасштабного вторгнення Росії українські військові збили щонайменше 23 російські передові гелікоптери "Ка-52". Їх ще називають "Алігаторами".

Це становить понад 25% парку російських ВПС із 90 Ка-52 і майже половину загальних втрат Росії в Україні. Про це повідомило міністерство оборони Великої Британії з посиланням на дані своєї розвідки в Twitter 25 жовтня.

"Російські ударні гелікоптери, ймовірно, зазнали особливого збитку від українських переносних зенітно-ракетних комплексів (ПЗРК), у той час як вертольоти часто працюють із менш послідовним верхнім прикриттям бойових літаків, ніж вони очікували б відповідно до російської військової доктрини", – йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Новини південного фронту: ЗСУ підсмажили окупантів на Запоріжжі та під Херсоном

Зазначили, що Росії все ще не вдається підтримувати належну перевагу в повітрі для надійного здійснення ефективної підтримки з повітря поблизу лінії фронту, а її артилерійські боєприпаси закінчуються.

"Російські командири, ймовірно, все частіше вдаються до виконання ударних вертолітних місій високого ризику як одного з небагатьох доступних варіантів забезпечення безпосередньої підтримки військ у бою", – зазначили в британській розвідці.

Бойовий вертоліт Ка-52 "Алігатор" є командирською машиною російської армійської авіації. Він здійснює розвідку місцевості й координацію дій групи бойових вертольотів. Здатен вражати броньовану й неброньовану техніку, живу силу й повітряні цілі на полі бою. Коштує такий гелікоптер $16,1 млн.

Зараз ви читаєте новину «Скільки ЗСУ збили російських "Алігаторів" – британська розвідка підрахувала». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі