субота, 22 жовтня 2022 11:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Скільки цивільних вбила Росія в Україні ‒ в ООН назвали цифри

Скільки цивільних вбила Росія в Україні ‒ в ООН назвали цифри
Заступниця Генерального секретаря ООН з політичних питань Розмарі Дікарло заявила, що внаслідок російської агресії в Україні загинули щонайменше 6 322 цивільні людини. Фото: golosameriki.com

Станом на 18 жовтня внаслідок російської агресії в Україні загинули 6 322 цивільні людини. Ще 9 634 отримали поранення.

Такі офіційні дані зафіксовані Управлінням Верховного комісара ООН з прав людини. Про це у п'ятницю, 21 жовтня, на засіданні Ради Безпеки ООН повідомила заступниця Генерального секретаря організації з політичних питань Розмарі Дікарло, передає Gazeta.ua.

За її словами, фактичні цифри, ймовірно, значно вищі. За офіційними даними ООН, внаслідок розв'язаної Росією війни в Україні загинули щонайменше 397 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україну масовано атакують ракетами: регіони здригаються від вибухів, зникає світло

За словами Дікарло, викликають занепокоєння масовані атаки росіян на українські населені пункти впродовж останніх днів. Вона наголосила, що тільки з 10 по 18 жовтня внаслідок ракетних обстрілів та застосування безпілотників в Україні РФ вбила щонайменше 38 цивільних, 117 отримали поранення.

Серйозне занепокоєння викликає також руйнування критичної енергетичної інфраструктури України. Адже мільйони цивільних опинилися "у вкрай скрутному становищі".

"Це може навіть створити умови, небезпечні для життя", ‒ додала Дікарло.

Від початку повномасштабної війни Росії проти України загинуло 430 дітей. Ще 818 маленьких українців на ранок 22 жовтня зазнали поранень різної тяжкості, повідомили в Офісі генерального прокурора.

21 жовтня російські окупанти вбили щонайменше трьох мирних жителів Донецької області. Зараз неможливо встановити точну кількість жертв у Маріуполі й Волновасі, повідомив у суботу вранці голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Скільки цивільних вбила Росія в Україні ‒ в ООН назвали цифри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі