пʼятниця, 05 лютого 2016 05:26

Ситуація з безпекою на Донбасі погіршується - ОБСЄ

Ситуація з безпекою на Донбасі погіршується - ОБСЄ
Фото: telegraf.com.u

США звинувачують бойовиків на Донбасі в порушенні перемир'я і в перешкоджанні роботі міжнародних спостерігачів. Про це йдеться у заяві місії США в ОБСЄ, яку виголосила у четвер в штаб-квартирі ОБСЄ у Відні тимчасовий повірений у справах США при цій організації Кейт Бернс, повідомляє "Голос Америки".

У заяві зібрані факти, що свідчать про різке збільшення випадків порушення перемир'я. Мова йде про використання важкого озброєння поблизу лінії зіткнення і нових жертв серед військових та мирного населення.

Бернс нагадала, що Росія в односторонньому порядку блокує розширення мандата Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на російсько-українському кордоні.

Представник спостерігачів ОБСЄ в Україні Олександр Хуг заявив, що бойовики намагаються приховати свою діяльність, перешкоджаючи пересуванню місії.

"Свобода пересування суттєво погіршуються на території, контрольованої урядом України. Більше 90% інцидентів відбуваються в місцях, які уряд не контролює. Іноді ці випадки дуже агресивні... Це очевидне обмеження нашого мандату і однозначне порушення мінських угод", - сказав Хуг.

За його словами, цьому є тільки одна причина - бойовики не хочуть, щоб патрулі бачили, що відбувається на контрольованих ними територіях.

Нагадаємо, 9 листопада українська сторона завершила відведення всіх типів озброєння калібру менше 100 мм від лінії розмежування в усіх напрямках в зоні проведення АТО. 12 листопада бойовики також заявили про повну відвід озброєнь від лінії зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Ситуація з безпекою на Донбасі погіршується - ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі