неділя, 28 серпня 2022 18:18

Спецтема: Війна Росії проти України

Синєгубов прокоментував обов'язкову евакуацію

Синєгубов прокоментував обов'язкову евакуацію
До обов'язкової евакуації треба бути готовими, сказав голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов. Фото: Facebook.com/synegubov.oleg

Підстав для обовʼязкової евакуації на Харківщині зараз немає.

Але в плановому режимі влада готується до різних сценаріїв. Про це сказав голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у неділю, 28 серпня.

"Продовжуємо планово працювати щодо можливої евакуації з різних населених пунктів нашої області. Лунали заяви у ЗМІ щодо можливості таких евакуацій. Підставами для цього можуть бути лише ризик оточення населеного пункту, або ведення бойових дій на території пункту, або пошкодження критичної інфраструктури під час осінньо-зимового опалювального сезону. Наразі підстав для примусової евакуації немає", – сказав Синєгубов.

Водночас до обов'язкової евакуації треба бути готовими, додав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни запустили по Харківщині дві ракети з Бєлгорода

Одночасно триває підготовка до опалювального сезону, який стане найважчим в історії України, заявив голова адміністрації.

Новий навчальний рік на Харківщині буде онлайн. Безпека дітей є пріоритетом, сказав Синєгубов.

Цього тижня міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що обов'язкову евакуацію можуть оголосити на частині територій Харківської, Запорізької і Миколаївської областей.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з Донеччини. З області вивезли 5575 осіб, що становить три чверті населення.

Зараз ви читаєте новину «Синєгубов прокоментував обов'язкову евакуацію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі