вівторок, 16 серпня 2022 03:31

Спецтема: Війна Росії проти України

Кириленко розповів, скільки вже людей евакуйовано з Донеччини

Кириленко розповів, скільки вже людей евакуйовано з Донеччини
Голова Донецької ОВА Павло Кириленко розповів про евакуацію з Донецької області. Фото: ВВС

З початку повномасштабної евакуації населення з Донецької області вивезли 5575 осіб, що становить три чверті населення.

Деякі мешканці ухвалюють рішення повернутися, незважаючи на обов'язкову евакуацію. Чверть населення залишається, повідомив начальник Донецької військової адміністрації Павло Кириленко в ефірі національного телемарафону ,інформує Gazeta.ua.

"З початку повномасштабного вторгнення з 1 млн. 670 тисяч наразі залишаються близько 350 тисяч населення", – сказав голова ОВА.

Більшість людей евакуювали потягом із Покровська, куди організували довіз евакуаційними автобусами. Держава повністю покриває всі витрати, пов'язані з логістикою, грошовим забезпеченням та поселенням бажаючих евакуюватися. Також ухвалено рішення допомагати ноутбуками багатодітним сім'ям для подальшого навчання дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ безжально вдарила по Донеччині: є загиблі й багато поранених

"Людям здається, що літо продовжуватиметься, що потім можна включити обігрівач, або їм привезуть дрова у приватний сектор, або фронт зрушить і загроза мине", – говорить про настрої міністерка з реінтеграції окупованих територій Ірина Верещук.

Спеціальна комісія проаналізувала раніше стан мереж водопостачання, електропостачання з огляду на повну відсутність газу та ухвалила рішення про обов'язкову евакуацію населення напередодні зими. Для населення проводять роз'яснювальну роботу, як евакуюватись і яку допомогу вони можуть отримати.

Уряд України запровадив обов'язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донеччини перед початком опалювального сезону. Верещук очолила координаційний штаб, який займатиметься організацією.

З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів. Щодоби у середньому вивозять 500–700 осіб.

Зараз ви читаєте новину «Кириленко розповів, скільки вже людей евакуйовано з Донеччини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі