субота, 13 серпня 2022 13:08

Спецтема: Війна Росії проти України

 Скільки людей евакуюють щодня з Донеччини: Кириленко відповів
5

Обов'язкова евакуація з Донецької області триває
Фото: facebook.com/pavlokyrylenko.donoda
Обов'язкова евакуація з Донецької області триває
Обов'язкова евакуація з Донецької області триває
Обов'язкова евакуація з Донецької області триває
Обов'язкова евакуація з Донецької області триває

З неокупованої території Донецької області щодоби у середньому евакуюють 500–700 осіб.

Зараз найбільш напружені напрямки – Бахмутський, Авдіївський, Слов'янський та Краматорський. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Павло Кириленко в телемарафоні "Єдині новини" 13 серпня, передає Gazeta.ua.

За його словами, обстріли по лінії фронту не стихають. Окрім того, загарбники завдають ударів по мирних населених пунктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни з новою силою вгатили по Донеччині: є загиблі й десятки поранених

"Минула доба (12 серпня. – Gazeta.ua) була дуже гарячою. По Краматорську завдали ракетного удару. Всього за добу п'ять людей загинули серед цивільного населення і 35 осіб по всій області отримали поранення різної важкості, – сказав Кириленко.

На певних напрямках ворог почав діяти агресивніше, але сили оборони України вживають необхідних заходів, запевнив голова ОВА.

2 серпня розпочалася обов'язкова евакуація цивільних з неокупованої території Донеччини. Перший потяг з евакуйованими прибув вранці на Кіровоградщину. Серед них – жінки, діти, літні люди, багато маломобільних.

З Донецької області евакуювалися вже дві третини населення, в регіоні лишилося майже 250 тис. мешканців. Змушувати людей евакуюватися ніхто не буде, але росіяни обстрілюють всю область, сказав Павло Кириленко.

Раніше стало відомо, що уряд України запроваджує обов'язкову евакуацію жителів неокупованих районів Донеччини перед початком опалювального сезону. Міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук очолила координаційний штаб, який займатиметься організацією евакуації. З Донеччини доведеться евакуювати щонайменше 200–220 тис. місцевих жителів.

Зараз ви читаєте новину « Скільки людей евакуюють щодня з Донеччини: Кириленко відповів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі