середа, 28 вересня 2011 10:38

Спецтема: Війна у Лівії

Син Каддафі, якого розшукує Інтерпол, виступив по телебаченню

Син Каддафі, якого розшукує Інтерпол, виступив по телебаченню

Один із синів колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі, Сейф аль-Іслам, у вівторок, 27 вересня, з'явився в ефірі сирійського телеканал Arrai TV.

Зображений на кадрах чоловік у військовій формі з автоматичною гвинтівкою в руках - імовірно, Сейф аль-Іслам - звернувся до прихильників його батька з закликами не віддавати "землю своїх предків" повстанцям і захопити Тріполі.

Відеозапис, як повідомляється, датований 20 вересня 2011 року. Підтвердити справжність його поки не представляється можливим. Місце, де велася зйомка, також не встановлено.

Сейф аль-Іслам не з'являвся на публіці з кінця серпня 2011 року, коли лівійська столиця Тріполі опинилася в руках повстанців. Останній відеозапис, на якій зображений Сейф аль-Іслам Каддафі, датований 23 серпня. На ній він звертається до прихильників режиму свого батька з обіцянками надати їм допомогу поставками зброї.

9 вересня Інтерпол видав ордер на арешт Сейфа аль-Іслама, а також його батька Муаммара Каддафі та колишнього директора військової розвідки Лівії Абдулли аль-Сенусі. Їх звинувачують у злочинах проти людяності, в тому числі вбивстві та незаконному переслідуванні. Даних про точне місцезнаходження розшукуваних лівійців досі немає.

Зараз ви читаєте новину «Син Каддафі, якого розшукує Інтерпол, виступив по телебаченню». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі