пʼятниця, 12 серпня 2022 13:04

Спецтема: Війна Росії проти України

Сім'ї окупантів кинулися навтьоки з-під Маріуполя: Андрющенко назвав причину 
3

У Маріуполі – гігантські черги навіть до входу в магазин
Фото: t.me/andriyshTime
У Маріуполі – гігантські черги навіть до входу в магазин
У Маріуполі – гігантські черги навіть до входу в магазин

Сім'ї російських загарбників терміново покинули частину узбережжя в тимчасово окупованому Маріупольському районі на Донеччині.

Причина – вибухи на військовому аеродромі Росії в Криму. Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко в Тelegram 12 серпня.

"Усі сім'ї військових окупантів після кримської "бавовни" терміново залишили узбережжя від села Мелекіне до села Білосарайська Коса. При цьому в Іващенка (колаборант і псевдомер Маріуполя Костянтин Іващенко. – Gazeta.ua) кількість охоронців зросла від чотирьох до семи. Страх панує серед колаборантів та верхівки маріупольських окупантів", – написав радник.

Також він розповів про поточну ситуацію в захопленому Маріуполі. Стверджує, що в місті продовжує зростати рівень смертності та захворюваності на інфекційні недуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Судилище над "азовцями": філармонію в Маріуполі перетворюють на тюрму – відео

"За тиждень зареєстровано плюс 14 випадків гострої кишкової інфекції. З урахуванням 17 випадків на минулому тижні, можна казати про наявність прямих ознак епідемічного поширення інфекційної хвороби. Відповідно до реєстрації в моргу, від "природних" причин за тиждень померли 178 людей, з них 43 в лікарнях", – написав він.

У Маріуполі – гігантські черги навіть до входу в магазин, стверджує радник.

"Маріуполь перетворено на справжню історичну реконструкцію СРСР. Черги скрізь", – прокоментував він.

За його даними, терористи так званої ДНР збили черговий російський гелікоптер в районі Старого Криму.

"Знов через страх спротиву. Координація дій окупантів між собою вражає. Маріупольський порт замер. Обіцяний паром ще жодного разу не зайшов в порт – і це гарна новина", – підсумував Андрющенко.

9 серпня в районі Новофедорівки окупованого Криму пролунало кілька потужних вибухів. Вони сталися на військовому аеродромі, звідки зазвичай злітають російські літаки, що атакують ракетами південь України.

Командування повітряних сил Збройних сил України підтвердило знищення дев'яти ворожих літаків поблизу Сак у Криму.

Внаслідок вибуху на військовому аеродромі "Саки" Росія втратила від $55 млн до $450 млн. І це тільки на знищених літаках, зважаючи на те, якого типу вони були, підрахували аналітики Forbes.

Зараз ви читаєте новину «Сім'ї окупантів кинулися навтьоки з-під Маріуполя: Андрющенко назвав причину ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі