пʼятниця, 12 серпня 2022 11:03

Спецтема: Війна Росії проти України

Судилище над "азовцями": філармонію в Маріуполі перетворюють на тюрму – відео
3

У Маріуполі окупанти поспішають до 24 серпня провести так званий "трибунал" над полоненими українськими бійцями з полку "Азов".

Для цього місцеву філармонію фактично перетворюють на тюрму. Фото й відео в Telegram опублікував радник міського голови Петро Андрющенко.

У Маріуполі окупанти готують «театр абсурду» - судилище над українськими військовополоненими.
Фото: t.me/andriyshTime
У Маріуполі окупанти готують «театр абсурду» - судилище над українськими військовополоненими.
У Маріуполі окупанти готують «театр абсурду» - судилище над українськими військовополоненими.

Окрім кліток там прилаштовують спеціальний бункер-гараж для прийому автозаків, якими будуть перевозити військовополонених.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росіяни підготували братські могили за два дні до страти військовополонених в Оленівці" – що пише про нас світова преса

"Цієї споруди не було до війни, вона будується для однієї мети – "трибунал". Споруду з'єднають спеціальним коридором із клітками та камерами. Справжнє обличчя росіян. Це навіть не неонацизм. Це – необільшовизм. Перетворювати Храм Мистецтва на місце злочину. МраZота. Лють. Просто Лють", – пише Андрющенко.

Судилище над "азовцями", за його словами, це прямий воєнний злочин в прямому етері.

Загарбники розташували на сцені маріупольської камерної філармонії тюремні клітки з арматури 20 мм діаметром. Мер міста Вадим Бойченко попросив світову спільноту, ООН і Червоний хрест втрутитися в ситуацію, щоб працювали правила поводження з військовополоненими.

Асоціація сімей захисників Азовсталі звернулася до президента України Володимира Зеленського, Міжнародного комітету Червоного хреста і ООН, аби вони не дозволили російським окупантам провести фейковий трибунал над українськими військовими й втрутилися "в цей театр абсурду".

Зараз ви читаєте новину «Судилище над "азовцями": філармонію в Маріуполі перетворюють на тюрму – відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі