субота, 26 лютого 2022 01:01

Сили ППО збили ІЛ-76 з ворожим десантом на Київщині

  Російський військово-транспортний літак Іл-76 МД був знищений, коли намагався висадити десант на Київщині. Фото: sdelanounas.ru
Російський військово-транспортний літак Іл-76 МД був знищений, коли намагався висадити десант на Київщині. Фото: sdelanounas.ru

26 лютого о 00.30 український винищувач Су-27 атакував і знищив ворожий військово-транспортний літак Іл-76 МД, повідомляє Командування Повітряних сил ЗСУ. Це сталося неподалік міста Васильків на Київщині, де тривають бої.

"О пів на першу ночі, 26 лютого, український винищувач Су-27 успішно атакував ворожий військово-транспортний літак Іл-76 МД і знищив ворога.
Наразі тривають важкі бої у місті Васильків на Київщині, де окупанти намагаються висадити десант з повітря.
Слава українським пілотам", - йдеться у повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сили ворога слабшають. Ми ж з кожною годиною міцніємо - Головнокомандувач ЗСУ

До цього про успішну операцію повідомляв Генеральний штаб ЗСУ.

"Наші Сили ППО збили ІЛ-76 з ворожим десантом в районі Василькова. Це помста за Луганськ 2014.Смерть ворогам!" - йдеться в повідомленні.

Так, тут у Генштабі нагадали про збитий окупантами із зенітного ракетного комплекса у червні 2014-го український літак Іл-76, який робив посадку в аеропорту Луганська. Тоді в результаті обстрілу літак спалахнув і впав. Загинули усі 49 військовослужбовців, які були на борту.

У ніч із 25 на 26 лютого під Калинівкою на Вінниччині військові льотчики збили ворожий літак. А українські зенітки збили вертоліт та штурмовик Су-25 у Васильковві на Київщині.

Ця ніч буде найважчою від початку повномасштабної війни Росії проти України. Ворог піде на штурм і застосує весь наявний арсенал озброєння. Важливо вистояти, особливо у Києві, заявив президент Володимир Зеленський у зверненні до українського народу.

Зараз ви читаєте новину «Сили ППО збили ІЛ-76 з ворожим десантом на Київщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі