вівторок, 05 квітня 2022 02:12

СБУ затримала активістів громадської організації за державну зраду
2

Київською обласною прокуратурою двом активістам громадської організації повідомлено про підозру у державній зраді в умовах воєнного стану.

Про це повідомляється на порталі "Україна Кримінальна", з посиланням на слідчий комітет СБУ.

За даними слідства, мешканці столиці, будучи членами однієї з громадських організацій, підтримували антидержавні та проросійські настрої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Маріуполі ситуація набагато гірша, ніж в усіх містах на Київщині - Арестович

Затримані здійснювали збір інформації стосовно місць розташування військової техніки й особового складу ЗСУ та підрозділів територіальної оборони Києва.

Вилучена техніка задопомогою якої зрадники здавали українські позиції
Фото: Фото: Служба безпеки України

У подальшому, підозрювані розповсюджували інформацію в соціальних мережах та антиукраїнських чатах, серед яких були особи з ЛНР/ДНР та РФ, у тому числі командири незаконних воєнізованих формувань. Отриману інформацію ворог використовував для підривної діяльності в столиці.

Під час обшуку у підозрюваних виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, мобільні телефони та інші докази, що свідчать про їх антиукраїнську діяльність. Наразі підозрювані знаходяться під вартою.

Нідерландський журналіст Дулмерс Роберт Едвін Луіч Марє поширив фото ракетних ударів по інфраструктурі Одещини. Через це його видворили з України.

Зараз ви читаєте новину «СБУ затримала активістів громадської організації за державну зраду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі