субота, 03 червня 2023 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" одразу сімох російських агентів

СБУ "спакувала" одразу сімох російських агентів
СБУ викрила агентів РФ, які поширювали кремлівську пропаганду в Україні. Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України нейтралізувала інформаційно-підривну діяльність ще сімох ворожих агітаторів, які поширювали прокремлівський контент у соцмережах.

Основну частину деструктивних матеріалів вони брали з російських інтернет-ресурсів і використовували їх для розхитування суспільно-політичної обстановки в різних регіонах країни, повідомила 3 червня пресслужба СБУ.

"Викрили інтернет-агентів РФ, які поширювали кремлівську пропаганду. Зокрема у Києві зловили жительку столиці, яка на власній сторінці в забороненій соцмережі "Одноклассники" регулярно виправдовувала збройну агресію ворога проти України. Також вона публікувала заклики до захоплення органів влади нашої держави та зміни кордону. Наразі їй повідомили про підозру одразу за трьома статтями Кримінального кодексу", ‒ ідеться у повідомленні.

На Сумщині заблокували пропагандистську діяльність мешканця обласного центру. Через власний акаунт у Facebook він розміщував наративи Кремля про нібито "громадянську війну" в Україні та героїзував терориста так званої ДНР Олександра Захарченка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чинний посадовець Херсонської ОВА виявився зрадником

"На Дніпропетровщині впіймали ще трьох ворожих поплічників, які підтримували агресивну війну проти України та закликали до співпраці з російськими окупантами. Крім того, один із зловмисників публікував дописи, в яких поширював фейки про вище військово-політичне керівництво нашої держави і вихваляв очільників Кремля", ‒ звітує відомство.

У Тернополі викрили інтернет-агітатора, який дискредитував українських захисників, що захищали Маріуполь. Фігурант був учасником низки громадських об'єднань та ініціатив, пов'язаних із колаборантом Кирилом Стремоусовим та лідером фейкового "народовладдя" Сергієм Балахніним.

На Миколаївщині затримали директора місцевого підприємства, який в "Одноклассниках" активно закликав до захоплення території України. За даними слідства, фігурант є уродженцем Макіївки Донецької області. Після тимчасової окупації міста він підтримував зв'язок із місцевими колаборантами.

За всіма викритими фактами тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин злочинів і притягнення винних до відповідальності.

Служба безпеки зібрала докази на ворожу пособницю, яка налагодила канал фінансування бойовиків так званої ДНР. Одеситка, яка організувала збір грошей для російських окупантів отримала понад 11 років тюрми. Торік у грудні контррозвідники затримали зрадницю під час контрдиверсійних заходів на Одещині.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" одразу сімох російських агентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі