субота, 04 березня 2023 10:37

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ "спакувала" одразу двох колаборантів: що вони накоїли
3

СБУ затримала ще двох колаборантів, які допомагали ворогу
Фото: t.me/pgo_gov_ua
СБУ затримала ще двох колаборантів, які допомагали ворогу
СБУ затримала ще двох колаборантів, які допомагали ворогу

Служба безпеки України викрила ще двох ворожих поплічників у ході стабілізаційних заходів у звільнених районах сходу України.

Колаборанти допомагали росіянам на Харківщині та Донеччині, повідомила 4 березня пресслужба СБУ.

"Одним із затриманих виявився мешканець Ізюмського району, який після захоплення частини регіону підтримав російських загарбників і запропонував рашистам свою допомогу у війні проти України. Зловмисник добровільно брав участь у будівництві ворожих блокпостів та ремонтував бронетехніку окупантів. Крім цього, він допомагав "розквартировувати" рашистів у будинках місцевих жителів, які виїхали до інших регіонів України", ‒ звітує відомство.

Після звільнення району колаборант намагався переховуватись від правосуддя на території Харківщини. Однак українська спецслужба встановила його місцезнаходження і затримала.

Ще однією поплічницею агресора виявилась мешканка Лимана, яка під час окупації міста погодилась очолити "відділ персоніфікованого обліку управління праці та соціального захисту населення" так званої ДНР.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: СБУ затримала російського диверсанта з паспортом ЄС

"На цій "посаді" зловмисниця пропонувала місцевим жителям отримувати пільги в російських рублях, складала списки пільговиків та формувала відповідну базу для окупантів. Під час деокупації Лимана колаборантка втекла до Вінницької області, де намагалася "залягти на дно" і таким чином сподівалась уникнути правосуддя", ‒ ідеться у повідомленні.

СБУ розшукали зловмисницю і затримали її за місцем тимчасового перебування.

Слідчі Служби безпеки повідомили обом фігурантам про підозру. Наразі вони під вартою. Тривають розслідування.

Служба безпеки України знешкодила агентуру ФСБ, яка наводила російські ракети на лікарні у південних регіонах.

Затримали шістьох російських агентів, які збирали розвіддані про місця дислокації підрозділів Збройних сил України та правоохоронних органів на території південних регіонів нашої держави.

Один із зловмисників маскував злочинну діяльність під виглядом волонтера. Під приводом доставки допомоги на фронт він прибував на позиції українських захисників, де збирав розвіддані на користь країни-агресорки. Крім того, агенти об'їжджали прифронтову місцевість та передавали ворогу координати об'єктів критичної інфраструктури та соціальних установ, зокрема лікарень. Отримані відомості окупанти використовували для підготовки і проведення прицільних ракетних ударів по українських об'єктах.

Зараз ви читаєте новину «СБУ "спакувала" одразу двох колаборантів: що вони накоїли». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі