четвер, 27 жовтня 2022 16:39

Спецтема: Війна Росії проти України

СБУ розповіла про ворожі загрози в діяльності РПЦ

СБУ розповіла про ворожі загрози в діяльності РПЦ
Один із затриманих агентів був одногрупником глави РПЦ Кирила (Володимира Гундяєва) та постійно комунікував із ФСБ. Фото: УП

Служба безпеки України викрила 33 ворожих агентів у лавах Російської православної церкви в Україні.

Вони збирали глибинну інформацію або були корегувальниками вогню. Про це в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" повідомив виконувач обов'язків голови СБУ Василь Малюк.

Зокрема, він нагадав про затримання у Вінницькій області "священнослужителя", який був одногрупником глави РПЦ Кирила (Володимира Гундяєва) та постійно комунікував із ФСБ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В СБУ назвали зброю, якою вбили полонених в Оленівці

"Якщо ж взяти період із початку війни, то ми відкрили 23 кримінальні провадження щодо таких персонажів, вже є 33 підозрюваних – від класичних агентів збору глибинної інформації до банальних корегувальників вогню в рясах", – повідомив Малюк.

За його словами, середовище РПЦ є "ідеальним полем для функціонування ворожої резидентури".

"Тому цей напрям ми відпрацьовуємо якісно", – запевнив керівник СБУ.

Російські окупанти продовжують обстрілювати об'єкти критичної інфраструктури України.

Правоохоронці відпрацьовують такі об'єкти, зокрема у сфері енергетики, на наявність серед співробітників можливих зрадників. І знаходять їх. Про це повідомив виконувач обов'язків голови Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

Зараз ви читаєте новину «СБУ розповіла про ворожі загрози в діяльності РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі