понеділок, 10 жовтня 2022 12:50

Спецтема: Війна Росії проти України

"Русня агонізує": Кім розказав про реальні причини ракетних атак на Україну

"Русня агонізує": Кім розказав про реальні причини ракетних атак на Україну
Голова Миколаївської ОВА прокоментував ранкові обстріли та фейки щодо наступу РФ на фронті. Фото: t.me/mykolaivskaODA

Росіяни перебувають у паніці, тому й агонізують зі своїми ракетними обстрілами.

Голова Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім у відеозверненні 10 жовтня закликав не вірити російським пропагандистам про ситуацію на фронті, оскільки наразі наступають якраз Збройні сили України.

"Русня б'є по критичній інфраструктурі, щоб ускладнити наше життя. Вороги намагаються відключити нам світло, закидають, що наче йде їхній контрнаступ по всім напрямкам. Це, м'яко кажучи, не так. У окупантів паніка і вони намагаються налякати нас. Насправді ж – наступають наші, там, де їм потрібно. Можливо буде відключення світла, але по всіх областях уже все ремонтують. Не панікуйте, слідкуйте за повідомленнями. Майте запас води та будьте в укриттях", – заявив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський терміново звернувся до українців на тлі масованих атак РФ

Тим часом росіяни "під шумок" продовжують відбирати човни у місцевого населення на Херсонському напрямку. План "негативного наступу" у них ніхто не відміняв.

"Вже бачу заголовки завтра у орків: у результаті масованого обстрілу України вдалося перегрупуватися і майже без втрат відійти там-то і там-то", – іронічно зазначив Кім і додав, що над Чорним морем щойно збили ще один іранський безпілотник.

У понеділок, 10 жовтня, у Києві, Дніпрі та на Хмельниччині пролунала серія вибухів. Щонайменше було чотири "прильоти" в центральній частині Києва, але в різних місцях. Кілька вибухів пролунало у Шевченківському районі в центрі столиці. Усі екстрені служби вирушили на місце ударів.

У Шевченківському районі Києва внаслідок ракетного удару загинули вісім людей, ще 24 мирні жителі отримали поранення. Кілька влучань відбулося в об'єкти критичної інфраструктури міста.

Лунали вибухи також у Кропивницькому, Тернополі та на Львівщині.

Дніпропетровщину 10 жовтня о 9:25 знову атакували росіяни. Є загиблі та поранені.

Ворог завдає ракетних ударів по Харкову та критичній інфраструктурі Харківської області. Важливі об'єкти зазнали пошкоджень. Деякий час може бути відсутнє електро- та водопостачання.

Зараз ви читаєте новину «"Русня агонізує": Кім розказав про реальні причини ракетних атак на Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі