пʼятниця, 29 березня 2024 09:40

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вдарили по 10 областях
4

МВС опублікувало фото роботи рятувальників
Фото: ДСНС

Вранці і вночі росіяни атакували Україну ракетами і дронами по енергетичній інфраструктурі, цивільних об'єктах, приватних будинках.

Під ударом були 10 областей. Про це повідомив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Понад 150 рятувальників і 35 спеціалізованих автомобілів Державної служби з надзвичайних ситуацій ліквідовували наслідки атаки, сказав міністр.

Було зруйновано близько 10 приватних будинків, ще десятки будинків - пошкоджені.

По медичну допомогу одразу після ворожих ударів звернулися шестеро людей, серед яких - дитина.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ворог запустив 140 розвідувальних дронів - Гуменюк прокоментувала російську масовану атаку

"У ці хвилини рятувальники продовжують ліквідовувати наслідки російських ударів, слідчі фіксують злочини, із потерпілими від ночі працюють наші психологи ДСНС та Національної поліції", - сказав Клименко.

ППО знищила 24 повітряні цілі у Дніпропетровській області. Внаслідок ворожої атаки були пошкоджені енергетичні об'єкти. В області запровадили аварійні вимкнення світла.

На Миколаївщині вночі знищили п'ять безпілотників типу Shahed.

Практично всю ніч ворог тероризував з повітря Черкащину. Сили ППО збили над областю шість Shahed. Через падіння уламків зазнало руйнацій нежитлове приміщення. Наші захисники збили крилату ракету на Уманщині. На Черкащині ворог влучив по об'єкту енергоінфраструктури.

У Вінницькій області безпілотник впав поблизу житлового будинку і здетонував. Від вибуху повилітали шибки, було пошкоджено сам будинок, гараж, паркан і газову трубу.

На Хмельниччині збили три повітряні цілі.

На Львівщині уламки російської зброї пошкодили обʼєкт критичної інфраструктури. Постраждалих немає.

На Івано-Франківщині під ударом опинився об'єкт критичної сфери.

У Чернівецькій та Полтавській областях працювали сили ППО, попередньо, без жертв.

"Цієї ночі Росія продовжила варварські атаки проти української енергосистеми. Є пошкодження енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Вінницькій, Івано-Франківській, Львівській, Черкаській, Чернівецькій областях. У деяких регіонах застосовані аварійні відключення", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Україні потрібно більше систем ППО, щоб убезпечити критичну інфраструктуру та захистити населення. Це головний предмет розмови з нашими міжнародними партнерами, заявив прем'єр.

У ніч на 29 березня росіяни атакували Україну 60 ударними безпілотниками типу Shahed і 39-а ракетами різних типів. Протиповітряна оборона знищила 84 повітряні цілі.

Росіяни атакували теплові і гідроелектростанції. На Дніпропетровщині застосовані аварійні відключення, на Харківщині - графіки погодинних вимкнень, повідомило Укренерго.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вдарили по 10 областях». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі