вівторок, 05 липня 2022 17:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни звозять свій персонал на захоплену ЗАЕС: подробиці

Росіяни звозять свій персонал на захоплену ЗАЕС: подробиці
Щоб мотивувати росіян на переїзд на окуповану Україну, переселенці отримують премію 8,5 тис. рублів. Фото: sprotyv.mod.gov.ua

Більшість працівників Запорізької атомної електростанції відмовляються співпрацювати з окупантами, тому росіяни звозять на станцію співробітників Росенергоатому.

Окупанти пропонували навіть підвищити зарплати та надати оплачуваний відпочинок в окупованому Криму чи захопленій Кирилівці, йдеться на сайті Сил спеціальних операцій "Спротив".

Російські загарбники до кінця місяця планують сформувати новий штатний розпис станції. За їхнім планом, усі працівники станції, що не погоджуються співпрацювати з ними, мають залишити місто. До кінця вересня станцію планують відключити від української енергомережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Загарбники тортурами змушують працівників Запорізької АЕС осушити охолоджувальні басейни

"Зауважимо, що така ситуація в окупантів й по інших галузях. Так, не йдуть на співпрацю й не оформлюють нові трудові договори працівники ДСНС. Захоплену залізницю обслуговують працівники Кримської залізниці, адже місцеві в переважній більшості відмовилися", – йдеться у повідомленні.

Для забезпечення житлом переселених осіб росіяни проводять інвентаризацію житла в окупованих містах із подальшим розселенням у квартири тих, хто залишив місто. Щоб мотивувати росіян на переїзд на окуповану Україну, переселенці отримують премію 8,5 тис. руб.

1 липня 2022 року НАЕК "Енергоатом" власними зусиллями відновила втрачений зв'язок між Запорізькою атомною електростанцією (ЗАЕС) та Міжнародним агентством з атомної енергії (МАГАТЕ).

МАГАТЕ втратило дистанційний зв'язок зі своєю системою спостереження за гарантіями ядерної безпеки, встановленою на ЗАЕС для моніторингу ядерного матеріалу, через відключення окупантами в Енергодарі всіх українських операторів мобільного зв'язку

Зараз ви читаєте новину «Росіяни звозять свій персонал на захоплену ЗАЕС: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі