понеділок, 30 травня 2022 15:09

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни обстріляли евакуаційне авто на Луганщині - загинув французький журналіст: фото 18+
7

30 травня російські загарбники обстріляли автомобіль, на якому мали евакуювати людей на Луганщині.

Через обстріл загинув французький журналіст Леклерк Імхофф. Евакуацію офіційно зупинили, повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Telegram.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 16-річна дитина з Мелітополя майже два місяці перебуває в полоні окупантів - мер

"Сьогодні наш броньований евакуаційний транспорт їхав забирати 10 людей з області й потрапив під ворожий обстріл. Осколки снарядів пробили броню машини, смертельного поранення в шию зазнав акредитований французький журналіст, який робив матеріал про евакуацію. Патрульного поліцейського врятувала каска. Ми офіційно зупиняємо евакуацію", - ідеться в дописі.

Росіяни обстріляли евакуаційне авто на Луганщині
Фото: t.me/serhiy_hayday
Росіяни обстріляли евакуаційне авто на Луганщині
Росіяни обстріляли евакуаційне авто на Луганщині
Росіяни обстріляли евакуаційне авто на Луганщині
Загинув французький журналіст

Зараз трасу Бахмут-Лисичанськ контролюють Збройні сили України. Однак російські загарбники продовжують її обстрілювати. Про це розповів голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Траса є важливою, адже саме нею відбувається евакуація мирних мешканців і довезення гуманітарної допомоги. Також вона є основною для забезпечення міст на Луганщині.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни обстріляли евакуаційне авто на Луганщині - загинув французький журналіст: фото 18+». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі