неділя, 08 січня 2023 07:35

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни на Різдво обстріляли місію ООН на Запоріжжі ‒ Старух

Росіяни на Різдво обстріляли місію ООН на Запоріжжі ‒ Старух
Росіяни 7 січня продовжували обстрілювати Запорізьку область. Фото: pravda.com.ua

Російські терористи 7 січня попри заяви про "припинення вогню", обстрілювали Запорізьку область.

Під удар загарбників потрапила місія ООН, яка везла гуманітарну допомогу в Оріхів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія перетворила на в'язницю окуповану територію України - мер Мелітополя

"Триває фіксація руйнувань і підрахування потреб у житлі для людей, чиї домівки знищив або пошкодив ворог. Міжнародна спільнота ухвалила рішення про арешт російських активів, які можуть бути використані як базис для компенсування збитків. Ешелонована оборона й сотні кілометрів окопів, концентрація живої сили: загроза з боку ворога є завжди, однак сумніву в перемозі ЗСУ немає", ‒ наголосив Старух.

За його словами, складною залишається ситуація на тимчасово захоплених територіях області. Там ворог примушує українських громадян до колаборації, чинить постійний тиск і не випускає людей на вільні землі.

Попри оголошене російськими окупантами перемир'я, 7 січня вони завдали дев'ять ракетних і три авіаційні удари. 40 разів обстріляли з реактивних систем залпового вогню. Цілили по військових позиціях і цивільній інфраструктурі. Є поранені й загиблі серед мирного населення. Загроза авіаційних та ракетних ударів залишається на всій території України. Не ігноруйте сигнали повітряної тривоги, повідомляє Генштаб ЗСУ в ранковому зверненні 8 січня.

Окупанти завдали сім ракетних ударів по Краматорську і два – по Костянтинівці увечері 7 січня. За попередньою інформацією, загиблих і постраждалих немає. Про це повідомив голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни на Різдво обстріляли місію ООН на Запоріжжі ‒ Старух». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі