пʼятниця, 19 січня 2024 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни активно атакують в районах Авдіївки, Мар'їнки, Куп'янська та Лиману - нові дані Генштабу

Росіяни активно атакують в районах Авдіївки, Мар'їнки, Куп'янська та Лиману - нові дані Генштабу
Українські війська відбивають ворожі атаки на різних напрямках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби на фронті відбулося 127 бойових зіткнень. Найактивніше війська РФ атакували в районах Авдіївки, Мар'їнки, Куп'янська та Лиману.

Загалом ворог завдав двох ракетних та 81 авіаційний удар. Загарбники здійснили 45 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Про це вранці 19 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

"Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні та багатоквартирні житлові будинки, інша цивільна інфраструктура", - йдеться у повідомленні.

Авіаційних ударів зазнали 15 населених пунктів Харківської, Луганської, Донецької та Запорізької областей. Під артилерійським вогнем противника опинилися понад 110 населених пунктів Чернігівської, Сумської, Харківської, Луганської, Донецької, Запорізької, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей.

У зоні відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Північ" на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках оперативна ситуація залишається без суттєвих змін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авдіївка: Росія змінила тактику – які нові загрози відкрилися

У зоні відповідальності ОСУВ "Хортиця" на Куп'янському напрямку українськими захисниками відбито 18 атак ворога поблизу населених пунктів Синьківка, Петропавлівка, Табаївка, Берестове Харківської області. На Лиманському напрямку ЗСУ відбили 15 атак загарбників біля Тернів, Ямполівки Донецької області та ще вісім атак в районах Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області.

На Бахмутському напрямку українські воїни відбили дві атаки противника неподалік Богданівки Донецької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Таврія" на Авдіївському напрямку українські захисники продовжують стримувати ворога, який не полишає спроб оточити Авдіївку.

"Наші воїни стійко тримають оборону, завдаючи окупантам значних втрат. Так, Сили оборони протягом минулої доби відбили 27 атак ворога в районах Новокалинового, Новобахмутівки, Авдіївки та ще 17 атак біля Первомайського та Невельського Донецької області", - зазначають у Генштабі.

На Мар'їнському напрямку Сили оборони продовжують стримувати ворога поблизу Красногорівки, Мар'їнки та Новомихайлівки Донецької області, де відбито 15 атак. На Шахтарському напрямку українськими захисниками відбито чотири атаки противника західніше Старомайорського та південніше Урожайного Донецької області.

На Запорізькому напрямку українські воїни відбили п'ять атак ворога західніше Вербового та Роботиного Запорізької області.

У зоні відповідальності ОСУВ "Одеса" на Херсонському напрямку Сили оборони надалі продовжують заходи із розширення плацдарму.

"Незважаючи на значні втрати, ворог не полишає спроб вибити наші підрозділи із займаних позицій. Протягом минулої доби противник здійснив 11 безуспішних штурмів позицій наших військ. Водночас, українські воїни продовжують активними діями завдавати окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по п'ятьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділами ракетних військ завдано ураження по одному району зосередження особового складу та двох пунктах управління противника.

Українські війська на Авдіївському напрямку успішно знищують бронетехніку РФ, якою загарбники підтримують піхоту. За три дні росіяни втратили 41 одиницю бронетехніки. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Разом з тим аналітики зазначають, що російські війська здійснили підтверджене просування на південний захід від Авдіївки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни активно атакують в районах Авдіївки, Мар'їнки, Куп'янська та Лиману - нові дані Генштабу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі