вівторок, 22 жовтня 2024 08:53

Спецтема: Ворог біля українського кордону

Росіяни жаліються на масовану атаку дронів
Оновлено
4

В ніч проти вівторка влада РФ заявила про атаку дронів на два спиртові заводи у Тульській області.

У місті Єфремов і селищі Лужковський Тульської області пошкоджені приміщення двох спиртзаводів, повідомив губернатор регіону Дмитро Міляєв.

"Сьогодні вночі на території Тульської області підрозділи ППО міністерства оборони РФ припинили атаку БПЛА ЗСУ", - написав він.

Міляєв заявив, що нібито постраждали приміщення Єфремовського спиртзаводу і спиртзаводу в селі Лужковський Суворовського району.

За його словами, постраждалих немає, на місцях працюють екстрені служби. Ситуація нібито перебуває під контролем.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втрати РФ перетнули нову психологічну позначку

У Міноборони РФ відзвітували про нібито знищення 18 безпілотників над російськими регіонами. Над Брянською областю збили 11 БПЛА, над Білгородською - 3, над Курською - 2, і по одному над Орловською і Тульською.

У Тамбовській області при падінні безпілотника загорілося підприємство "Біохім". За словами губернатора Максима Єгорова, пожежу швидко загасили.

У Брянській області пошкоджена покрівля нежитлової будівлі і котельня в Суземському районі, постраждалих немає, розповів губернатор Олександр Богомаз.

Також БПЛА впав на цех промислового підприємства у Воронезькій області, сталося невелике загоряння, написав губернатор Олександр Гусєв.

В аеропорту Нижнього Новгорода вводили тимчасові обмеження на польоти (зараз вони скасовані).

"Спиртзаводи у росіян використовуються для виготовлення не тільки спирту, але і палив для воєнних потреб і вибухових речовин. Тому вони і атакуються. Українські БПЛА атакували чотири підприємства на території РФ: "Біохім" - переробка меляси та виробництво етилового спирту; Лужковський спиртзавод; Єфремовський спиртзавод; Промислове підприємство Воронезької області. Це все - воєнні об'єкти, попри замаскованість під щось інше", - прокоментував ситуацію керівник ЦПД РНБО Андрій Коваленко.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 22 жовтня склали 681 580 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1350 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни жаліються на масовану атаку дронів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі