неділя, 20 жовтня 2024 07:37

У Росії дрони атакували завод, що виробляє вибухівку

У Росії дрони атакували завод, що виробляє вибухівку
Завод у російському Дзержинську атакували дрони. Фото: t.me/operativnoZSU

Вночі проти 20 жовтня у Дзержинську Нижньогородської області РФ пролунали вибухи.

Дрони атакували місцевий "Завод імені Свердлова", що виробляє вибухові речовини. Про це повідомляють російські Telegram-канали.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У тимчасово окупованому Луганську знищили російського майора - ГУР

Після потужних вибухів у районі заводу здійнявся білий дим. За даними очевидців, перші вибухи пролунали у місті близько 3:30. Загалом було чути приблизно 10 вибухів з інтервалами у кілька хвилин. Також були звуки стрілянини та автоматних черг.

Завод у Дзержинську є одним із найбільших російських виробників промислових вибухових речовин, передавальних зарядів для гірничорудної промисловості. А також перфораційних зарядів для нафтогазовидобувної промисловості, сейсмічних і геофізичних робіт.

Підприємство внесено до санкційного списку України "за підтримку дій, що підривають або загрожують територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України".

Одразу в кількох областях Росії у ніч проти 20 жовтня пролунали вибухи. Місцеві органи влади заявили про атаку безпілотників.

Через "масовану" атаку дронів ППО працювала у Липецькій, Тульській, Рязанській, Орловській, Іванівській, Курській, Калузькій та Московській областях.

Зараз ви читаєте новину «У Росії дрони атакували завод, що виробляє вибухівку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі