субота, 26 листопада 2022 09:10

Росіяни зазнали великих втрат в Луганській області: Гайдай повідомив подробиці

Росіяни зазнали великих втрат в Луганській області: Гайдай повідомив подробиці
Контрнаступ ЗСУ в Луганській області триває. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Збройні сили України щодня завдають окупантам, які базуються на Луганщині, значних втрат.

Лікарні Хрустального, Антрацита і Лутугиного переповнені пораненими росіянами, а морги – тілами мертвих загарбників. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Сергій Гайдай в Telegram.

"На захопленій території області збільшили кількість цивільних лікарень, які використовуються ворогом для лікування виключно російських військових. Для цивільного населення регіону медичні послуги стають дедалі менш доступними. В Алчевську зачиняють місцеву онкологію, бо теж необхідно розширювати шпиталь", – написав Гайдай.

За його даними, у Старобільську навіть зупинили підготовку майбутнього медичного персоналу, бо у медичному училищі розселились росіяни.

"Навчатися ніде", – зазначив Гайдай.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські воїни привозять хліб мешканцям Луганщини – зворушливе відео

Тим часом у Рубіжному тривають поквартирні обходи для виявлення маневрового житла, куди зрадники і розселяються. Колаборанти для заселення обирають лише не відчинені раніше квартири, каже Гайдай.

"Відчинені ще навесні домівки, і, як наслідок, вже обкрадені, вони не займають. Обирають виключно ті, до яких ще не дотяглася рука мародера", – пояснив посадовець.

За словами Гайдая, пункт прийому заяв на отримання паспорта Росії окупанти наважилися відкрити лише в трьох захоплених 2022 року населених пунктах.

"Усі три окуповані в перші два тижні повномасштабного вторгнення. Статус міста є лише в одного з них. У великих містах Луганщини органи міграційної служби окупанти відкривати не наважуються", – додав Гайдай.

Генштаб ЗСУ у ранковому зведенні 26 листопада також повідомив про великі втрати окупантів на Луганському напрямку.

Командування підтвердило втрати РФ за 24 листопада і на тимчасово окупованій частині Запорізької області. У місті Мелітополь знищено склад боєприпасів, близько 50 осіб отримали поранення різного ступеня тяжкості. Два склади знищили у Василівському районі. Тут до 130 росіян поранено, також знищено сім одиниць військової техніки різного типу.

25 листопада підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів в районах населених пунктів Яковлівка, Соледар, Бахмутське, Бахмут, Опитне, Первомайське, Красногорівка та Невельське Донецької області.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни зазнали великих втрат в Луганській області: Гайдай повідомив подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі