четвер, 07 липня 2022 09:58

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни вгатили ракетами по Харкову: фото наслідків і перші подробиці
16

Вночі російські військові знову завдали ракетних ударів по Харкову.

Близько першої ночі одразу дві ракети вдарили поряд зі школою-інтернатом для дітей із вадами зору в Немишлянському районі, заявив у четвер уранці голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"На території області ворог обстрілював населені пункти Чугуївського, Ізюмського, Харківського та Богодухівського районів. Окупанти продовжують цілеспрямовано руйнувати цивільні об'єкти Харківщини: будинки людей, господарчі споруди. Через обстріли горять лісосмуги, поля з урожаєм аграріїв, знищуються запаси сіна. У селі Калинове Золочівської громади терористи зруйнували ферму з вирощування равликів, сталася масштабна пожежа, яку ліквідували рятувальники", – йдеться в повідомленні.

Протягом минулої доби в регіоні загинули двоє цивільних – у Харкові та Харківському районі. Ще одного чоловіка госпіталізували з Дергачівської громади.

Вночі окупанти хотіли знищити ще одну харківську школу
Фото: t.me/kharkivlife
Вночі окупанти хотіли знищити ще одну харківську школу
Вночі окупанти хотіли знищити ще одну харківську школу
Вночі окупанти хотіли знищити ще одну харківську школу
Вночі окупанти хотіли знищити ще одну харківську школу

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківщині росіяни намагаються штурмувати позиції ЗСУ – Генштаб

"На Харківському напрямку противник на окремих ділянках фронту намагається вести штурмові дії. Наші захисники дають відсіч і тримають позиції. Неподалік Шестакового ворог дистанційно замінував автомобільні шляхи. Окупанти вели обстріл населених пунктів Слатине, Мала Данилівка, Руські Тишки, Веселе, Кутузівка, Пришиб та Гусарівка. В районі Ізюма загарбники намагаються також вести штурмові дії. Обстріляли райони населених пунктів Курулька та Чепіль", – додав Синєгубов.

У ніч на 6 липня терористи завдали низку ракетних ударів з території Росії по Новобаварському, Київському й Основ'янському районах Харкова. Багато руйнувань.

По області 5 липня окупанти обстрілювали Ізюмський, Харківський, Чугуївський і Богодухівський райони. Горіли житлові будинки, відкриті території, поле з пшеницею.

За добу в Харкові постраждали ще троє мирних осіб. В області – двоє людей у Чугуївському районі, зокрема 12-місячна дитина та 64-річний чоловік. Чоловіка 50 років госпіталізували з Гусарівки.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни вгатили ракетами по Харкову: фото наслідків і перші подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі