пʼятниця, 26 січня 2024 22:44

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни надали списки військовополонених, які нібито мали бути на борту літака Іл-76

Росіяни надали списки військовополонених, які нібито мали бути на борту літака Іл-76
Повідомили списки військовополонених, які би мали обміняти 24 січня. Фото: росЗМІ

Росіяни надали список військовополонених, які нібито були на борту Іл-76. Їх мали обміняти 24 січня.

Список був наданий після неодноразових звернень України з великою затримкою, повідомив секретар Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими Дмитро Усов.

РФ показала один зі списків, раніше опублікованих на російських пропагандистських ресурсах.

65 українських воїнів з цього списку дійсно планувалося повернути в Україну в межах обміну, повідомили в Координаційному штабі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ відмовилася від міжнародного розслідування падіння літака Іл-76

Опитані родичі бійців зі згаданого списку, ознайомившись з відеоматеріалами, продемонстрованими російськими пропагандистами нібито з місця авіакатастрофи, наразі не знайшли особливих ознак на оприлюднених фрагментах тіл, які б вказували на їхніх рідних, зазначив Усов.

Наразі відсутня достовірна та вичерпна інформація з приводу того, хто міг насправді перебувати на борту Іл-76, заявив керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, який був присутній на зустрічі з родичами військовополонених.

"Ми збираємо та ретельно аналізуємо всю наявну інформацію з цього приводу з дуже багатьох джерел. Версія російської пропаганди про те, що вказаний Іл-76М міг перевозити 65 українських військовополонених на обмін, досі викликає багато запитань", - зазначив Буданов.

24 січня вранці росіяни заявили про падіння військово-транспортного літака Іл-76 у Бєлгородській області РФ. Російське міноборони заявило, що на борту нібито перебували 65 українських військовополонених, яких везли на обмін.

Ворог активно здійснює інформаційні спецоперації, спрямовані проти України, які мають на меті дестабілізацію українського суспільства, прокоментував Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Збройні сили України будуть і надалі вживати заходів зі знищення засобів доставки, контролю за повітряним простором для знищення російської терористичної загрози, в тому числі на Бєлгородсько-Харківському напрямку, заявив Генеральний штаб ЗСУ.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни надали списки військовополонених, які нібито мали бути на борту літака Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі