понеділок, 12 червня 2023 19:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни дозволяють евакуюватись з затоплених територій тільки за хабарі. При цьому знищують документи українців

Росіяни дозволяють евакуюватись з затоплених територій тільки за хабарі. При цьому знищують документи українців
Затоплена Гола Пристань після підриву росіянами Каховської гідроелектростанції. Фото: unian.ua

У затопленій Голій Пристані Херсонської області російські окупанти дозволяють евакуацію громадян України тільки після отримання хабаря.

При цьому росіяни знищують паспорти і свідоцтва про народження та інші документи українського зразка. Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Місцевих жителів вивозять до Краснодара Російської Федерації і до тимчасово окупованого Криму.

У Містках на Луганщині на території місцевої школи окупанти зробили польовий шпиталь, де перебувають понад 100 загарбників.

На тлі успішних бойових дій Сил оборони України і через значні втрати ворога у живій силі, на тимчасово окупованих територіях Луганської області збільшились випадки дезертирства у штурмових підрозділах "шторм-z" російських окупаційних військ.

"Які дедалі частіше самовільно залишають бойові позиції", – пише Генштаб.

У Маріуполі і Новоазовську втекли близько 25 окупантів. "Через неофіційне припинення відпусток, які були обіцяні окупантам російським військовим керівництвом", – повідомляють.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стріляв у полонених, які говорили українською: російському нелюду оголосили підозру

Українська авіація за добу завдала вісім ударів по районах зосередження особового складу росіян.

Захисники знищили ворожий гелікоптер Ка-52 і безпілотник "Орлан-10".

Наші підрозділи ракетних військ та артилерії уразили три пункти управління окупантів, два зенітно-ракетні комплекси, район зосередження особового складу ворога і три його артилерійські підрозділи на вогневих позиціях.

Росіяни завдали два ракетних удари крилатими ракетами морського базування "Калібр" по житлових будинках на Харківщині.

Окупанти завдали 17 авіаударів і здійснили близько 22 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура.

Внаслідок ворожого обстрілу Білопілля у Сумській області і Шевченкового на Харківщині знищені житлові приватні будинки та інша цивільна інфраструктура.

Російські терористи скинули на Оріхів у Запорізькій області три керовані авіабомби, загинула цивільна людина, зруйновано приватні будинки.

"Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається дуже високою", – пише Генштаб.

Окупанти зосередили основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському і Мар'їнському напрямках. Протягом доби відбулось 23 бойових зіткнення.

Збитий сьогодні російський ударний вертоліт Ка-52 "Алігатор" став 300 гелікоптером ворога, який знищили українські військові за 474 дні.

Українські воїни знищили 216 180 окупантів, 7636 броньованих машин ворога, 3931 танк, 314 літаків.

ЗСУ звільнили Сторожеве на Донеччині, повідомили сьогодні у Силах оборони.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни дозволяють евакуюватись з затоплених територій тільки за хабарі. При цьому знищують документи українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі