неділя, 15 жовтня 2023 11:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія рятує свої кораблі у Севастополі від нових ударів - речник ВМС

Росія рятує свої кораблі у Севастополі від нових ударів - речник ВМС
Російські загарбники розосереджують кораблі Чорноморського флоту. Фото: korrespondent.net

Російська окупаційна "влада" у Криму розосереджує кораблі Чорноморського флоту у Севастополі.

Таким чином загарбники хочуть врятувати флот від нових українських атак. Про це в ефірі національного телемарафону розповів речник Військово-морських сил ЗСУ Дмитро Плетенчук, передає Gazeta.ua.

Він підтвердив ураження кораблів "Павла Державіна", по якому "прилетіло" двічі, та "Миколи Муру". Останнього, за словами речника, окупанти відтягнули до кримських портів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ не ризикуватиме своїм флотом задля блокування українського експорту: назвали причину

"Інформація щодо характеру пошкоджень уточнюється. Що стосується місця перебування "Павла Державіна", він прямує до Новоросійська в пункт базування, де, скоріше за все, отримає якийсь ремонт після цих випадків", - зазначив Плетенчук.

За його словами, корабель іде своїм ходом, незважаючи на пошкодження.

"Розосереджено корабельний склад в Азово-Чорноморському регіоні по всіх базах, окрім севастопольської. Там вони не почувають себе в безпеці. Це рішення було ухвалено раніше, тому що ці кораблі в принципі не беруть участі в бойових діях. Тому їх вирішили розосередити для того, щоб убезпечити їх у Чорному морі", - додав Плетенчук.

Він також підкреслив, що це стосується як носіїв крилатих ракет, так і патрульних та сторожових кораблів.

Вранці 13 жовтня жителі тимчасово окупованого Севастополя повідомили про гучний вибух. З'явилась інформація, що на рейді Севастополя вибухнув корабель.

Джерела в СБУ заявили, що це була атака на ракетоносій "Буян". Деталей у спецслужбі поки не розкривають, але додають, що судно було уражене "Морськими малюками" з експериментальним озброєнням.

Зараз ви читаєте новину «Росія рятує свої кораблі у Севастополі від нових ударів - речник ВМС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі