вівторок, 14 лютого 2023 08:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія розширює полігон під Воронежем, куди стягувала війська та техніку рік тому: фото із космосу

Росія розширює полігон під Воронежем, куди стягувала війська та техніку рік тому: фото із космосу
Новий табір російських військових під Воронежем у Росії. Фото: Planet.com

Росія розширює військовий полігон "Погоново" під Воронежем, де накопичувала сили перед повномасштабним вторгненням в Україну.

Поруч з полігоном з'явився новий наметовий табір, пише "Радио Свобода" з посиланням на супутникові знімки сервісу Planet.com.

Судячи зі знімків, це наметове містечко збудували не раніше ніж 25 січня 2023 року. Процес будівництва табору можна простежити за знімками за 30 січня, а також за 1 і 7 лютого.

На полігон "Погоново" російська армія активно перекидала техніку й особовий склад напередодні нападу на Україну в лютому 2022 року.

Зокрема, тут базувалися частини 1-ї гвардійської танкової армії. Згодом підрозділи цієї армії менше ніж за місяць війни проти України втратили вбитими і пораненими понад 400 солдатів й офіцерів. Також понад 300 одиниць техніки, стверджувало Головне управління воєнної розвідки з посиланням на знайдені після відступу окупантів з-під Києва документи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розгорнули наметове містечко: супутникові знімки військ РФ на півночі Білорусі

Видання також з'ясувала, що за останні тижні російські військові збудували ще один наметовий табір – у районі полігону "Постоялые дворы" поряд з однойменним селом у Курській області Росії.

Судячи зі знімків Planet.com, табір поставили між 28 січня та 7 лютого.

Саме з цього табору нещодавно записували відеозвернення до російської влади мобілізовані, які вижили після українського удару по Макіївці на Донеччині у новорічну ніч.

На відео вони просили не розформовувати їхній підрозділ (1444 полк). Казали, що після українського удару їх довго не могли вивезти з Макіївки у безпечне місце.

9 лютого радник керівника Офіса президента Михайло Подоляк заявив, що новий і масштабний наступ армії РФ в Україні вже розпочався, масштабні бої тривають на Донбасі.

10 лютого генсек НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що повторний російський наступ в Україні вже почався.

Зараз ви читаєте новину «Росія розширює полігон під Воронежем, куди стягувала війська та техніку рік тому: фото із космосу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі