пʼятниця, 20 вересня 2024 05:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія прискорила темпи примусової паспортизації українців, які в окупації

 

Кремль наказав пришвидшити примусову паспортизацію населення на тимчасово окупованих територіях України.

Її планують довести до 60% населення (яке в окупації) до кінця 2024 року. Про це повідомляє Центр національного спротиву (ЦНС).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни на окупованих територіях розбудовують мережу концтаборів - ЦНС

У зв'язку з цим усім відділам так званих "Міністерств внутрішніх справ" надали вказівку збільшити кількість рейдів по селах та на вулицях міст, щоб уточнити списки тих, хто не отримав паспорт країни-агресора.

Керівництво поліцейських поскаржилося на дефіцит кадрів для формування рейдових груп, тож попрохало надіслати більшу партії "гастролерів з Росії".

На тимчасово окупованих територіях України окупанти шукають дітей, яких батьки не віддали на навчання у російські школи.

Представники окупаційних адміністрацій разом із військовими об'їздили села у тимчасово окупованих районах півдня України.

Вони проводили "профілактичні бесіди" з батьками, які не віддають дітей до російських шкіл. Окупанти погрожували позбавленням батьківських прав. Також перевіряли телефони на наявність додатків для навчання в українських школах. Окремо розмову з батьками дітей проводили співробітники ФСБ.

Зараз ви читаєте новину «Росія прискорила темпи примусової паспортизації українців, які в окупації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі