середа, 13 квітня 2022 13:00

Спецтема: Війна Росії проти України

"Росія обговорює можливість захопити всі сусідні країни", - Зеленський звернувся до парламенту Естонії

"Росія обговорює можливість захопити всі сусідні країни", - Зеленський звернувся до парламенту Естонії
Президент України Володимир Зеленський. Фото: Офіс президента

Система безпеки, яка існувала раніше, не спрацювала, адже міжнародні організації не здатні зупинити вторгнення Росії.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час звернення до парламенту Естонії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Треба брати" - військові НАТО в захваті від української армії

"Від глобальної архітектури безпеки зараз хіба що залишились уламки, такі ж руїни, як і від українських міст, розбомблених російськими ракетами та авіацією", – наголосив.

Зеленський додає, що проти України застосовують усі види авіабомб, серед яких – фосфорні, заборонені міжнародним правом.

"Росія користується своїми привілеями у міжнародних структурах, окупованим нею місцем постійного члена Радбезу ООН, щоб блокувати усі намагання принести мир в Європу. Жодна організація не дає зараз впевненості, що вона дає гарантії захисту від масштабного нападу Росії. Російські пропагандисти, керуючись темниками, обговорюють можливість захопити всі сусідні країни. Вони привчають російську аудиторію до того, що війна проти сусідів, – це нібито норма",– каже.

Естонія вирішила відмовитися від імпорту російського газу до кінця 2022 року. В уряді домовилися компенсувати ці поставки завдяки орендованому СПГ-терміналу. Країна принципово вимагатиме, щоб у тих кораблях, які доставлятимуть газ для СПГ-терміналу, не було російського газу.

Зараз ви читаєте новину «"Росія обговорює можливість захопити всі сусідні країни", - Зеленський звернувся до парламенту Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі