субота, 26 лютого 2022 20:28

Спецтема: Війна Росії проти України

Російським окупантам насипають із артилерії - вони зупинилися у напрямку столиці

Російським окупантам насипають із артилерії - вони зупинилися у напрямку столиці
Техніка розбитого ворога. Фото: Facebook.com/UkrainianLandForces

Російський окупант зазнає втрат і поки не рухається у бік Києва.

Про це повідомив радник керівника Офісу президента Олексій Арестович на брифінгу, повідомляє Gazeta.ua.

"У противника - оперативна пауза. Але вона взята ним не добровільно. А це завдяки величезним втратам, які вони понесли, намагаючись атакувати позиції захисників України", - сказав Арестович.

З його слів, противник продовжує накопичення західніше Києва. Українська армія наносить по ворогу артилерійські удари.

"Ми збили їм темпи, зараз вони не рухаються у бік Києва, тому що їм дуже боляче і гірко", - сказав Арестович.

"Тримається Чернігів, тримаються Суми, Харків. Харків демонструє блискучі результати бойової роботи", - повідомив радник керівника ОП.

В зоні ООС українські воїни тримають позиції. "Противник намагається атакувати. Під Маріуполем збили черговий російський літак", - сказав Арестович.

Під Маріуполь висувається російська бригадна тактична група з Мелітополя, розповів. "Але наші знають про цю проблему і зараз її там зустрічають", - повідомив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хотів зайти на вулиці Києва": СБУ показало допит полоненого окупанта

"В Криму у Перевальному 53% призовників розбіглися, ховаються по домівках, відмовляються брати участь в операції проти України", - сказав радник керівника ОП.

У напрямку Енергодар-Запоріжжя висувається підрозділ ворога. "Але нікуди вони не пройдуть, там їх отметелять, як зажди", - зазначив Арестович.

ЗСУ обороняють Херсон.

"Фактично сьогодні за весь день, окрім невеличкого руху від Мелітополя до Маріуполя не було жодного просування ворога", - повідомив радник керівника ОП.

Захоплення Києва залишається головною військовою метою Російської Федерації, повідомило Міністерство оборони Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Російським окупантам насипають із артилерії - вони зупинилися у напрямку столиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі