вівторок, 15 березня 2022 16:57

Спецтема: Війна Росії проти України

"Російським нелюдам мало руйнувань" - у Маріуполі терористи взяли у заручники лікарів та пацієнтів обласної лікарні

"Російським нелюдам мало руйнувань" - у Маріуполі терористи взяли у заручники лікарів та пацієнтів обласної лікарні
Маріупольська обласна лікарня інтенсивного лікування до "русского міра". Фото: Павло Кириленко

У Маріуполі російські окупанти взяли у заручники лікарів та пацієнтів обласної лікарні інтенсивного лікування.

Про це повідомив один із працівників лікарні, пише голова Донецької ОВА Павло Кириленко.

"З лікарні неможливо вийти. Сильно стріляють, сидимо у підвалі. Машини до лікарні не можуть під'їхати вже дві доби. Навколо горять багатоповерхівки…До нашої лікарні росіяни нагнали 400 осіб із сусідніх будинків. Вийти нам неможна", - повідомив медпрацівник.

Днями російські окупанти її практично зруйнували – в основному корпусі від бомбардувань впали плити перекриття. Але персонал і пацієнти продовжували перебувати у пристосованому підвальному приміщенні - працювати і лікуватися.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Apple включила російську карту "Мир" у систему безготівкового розрахунку

"Російським нелюдам мало руйнувань – тепер вони зробили із людей заручників. Звертаюся до міжнародних правозахисних організацій з вимогою відреагувати на ці злісні порушення норм і звичаїв війни, на ці кричущі злочини проти людяності. Росія і кожен її громадянин, причетний до злочинів в Україні, має бути покараний", - закликає Кириленко.

З Маріуполя станом на 14:00 виїхало 2 тис. автівок. Люди прямують за маршрутом Маріуполь - Мангуш - Бердянськ - Токмак- Василівка - Запоріжжя, де зможуть отримати необхідну допомогу. Ще 2 тисячі машин стоять на виїзді із міста.

Зараз ви читаєте новину «"Російським нелюдам мало руйнувань" - у Маріуполі терористи взяли у заручники лікарів та пацієнтів обласної лікарні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі