неділя, 04 серпня 2024 14:20

Спецтема: Війна Росії проти України

Російські окупанти проклали залізничну гілку з Ростова до Маріуполя - Андрющенко

Російські окупаційні війська використовують залізничну гілку з Ростов-на-Дону до Маріуполя, яку зводили на окупованій частині Донецької області понад рік.

Про це повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Росіяни запустили добудовану залізницю через з Ростову до Маріуполя через Гранітне/Маловодне", - пише Андрющенко, опублікував мапу.

Автор: t.me/andriyshTime
  Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти проклали залізничну гілку на окупованій території в Донецькій області
Петро Андрющенко повідомив, що російські окупанти проклали залізничну гілку на окупованій території в Донецькій області

"Станція Асланово сцеплені в дві сплотки чотири магістральні тепловози в кольорах РЖД (російська залізниця) з причеплиними вантажними вагонами. Вантажні вагони заповнені та частково накриті", - розповів він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ потопили підводний човен "Ростов-на-Дону" в тимчасово окупованому Криму

"Станція Кальчик зафіксовано один магістральний тепловоз в кольорах РЖД; станція Сартана зафіксовано сім пасажирських вагонів в кольорах РЖД з вказівнком (табличками) "Екатеренбург", - повідомив Андрющенко.

"Це може кардинально змінити ситуацію на фронті через покращення логістики росіян", - написав Андрющенко і додав, що вказана залізнична гілка має більшу пропускну здатність за Кримський міст.

Протягом минулої доби на фронті було 140 бойових зіткнень. Найгарячіша ситуація - на Покровському напрямку. Ворог також був активним на Торецькому і Куп'янському напрямках, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Зараз ви читаєте новину «Російські окупанти проклали залізничну гілку з Ростова до Маріуполя - Андрющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі