середа, 18 жовтня 2023 16:21

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ втратила щонайменше 63 одиниці військової техніки в районі Красногорівки: про що це говорить

Російські окупанти втратили щонайменше 63 одиниці військової техніки в районі села Красногорівка на Авдіївському напрямку.

Практично вся техніка була знищена в районі Красногорівки (А) та на під'їзді до населеного пункту. Про це повідомив Telegram-канал Deepstate із посиланням на супутникові знімки.

"Проаналізувавши зміни на супутникових знімках, було зафіксовано втрату більше шести десятків одиниць техніки", - йдеться у повідомленні.

Deepstate наголошує, що важко оцінити втрати ворога у живій силі, однак лише на даній ділянці, за їхніми даними, кількість загиблих окупантів "вимірюється сотнями".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни влаштували наймасштабніший з 2014 року наступ на Авдіївку

"Але є і неприємні новини. Дана атака - це черговий доказ недієздатності тактики броньованих кулаків, коли одна зі сторін концентрує техніку і за рахунок переваги у ній намагається досягнути успіху на полі бою", - зазначили аналітики.

Зокрема, вони нагадали про наші розбиті колони біля Малої Токмачки, Вербового, Роботиного, Старомайорського, Новодонецького та Рівнополя, а також розбиті колони ворога біля Вугледара, Новоєгорівки, Макіївки, Андріївки, Мар'їнки.

"А тепер ще й і Красногорівки (А) та Водяного-Первомайського, є зайвим доказом даної тези", - підкреслили в Deepstate.

Автор: Deepstate
  Де раніше були розбиті цілі колони техніки
Де раніше були розбиті цілі колони техніки

Збройні сили України на фронті просунулися на північ від Кліщіївки в Донецькій області та досягли успіху в напрямку Мелітополя Запорізької області, зокрема на захід від Вербового.

Водночас інтенсивність російських атак поблизу Авдіївки зменшилася, свідчать свіжі карти Інституту вивчення війни (ISW). Ситуація в Харківській та Луганській областях лишається напруженною.

Зараз ви читаєте новину «РФ втратила щонайменше 63 одиниці військової техніки в районі Красногорівки: про що це говорить». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі